Danmark har rekordhøj internethastighed, men mange oplever problemer

Danmark ligger på en femteplads over de lande, der har det hurtigste internet. Og på baggrund af den flotte placering skulle man tro, at danskerne går fri for hastigheds- og internetproblemer.

Men faktisk oplever mange problemer med internettet i hjemmet. Særligt under Corona-pandemien, hvor hjemmearbejdet var en stor del af hverdagen, modtog mange af landets udbydere hyppige meldinger om langsomme forbindelser.

Men hvorfor har vi problemer med langsomt internet, når Danmark skulle have noget af det hurtigste internet i verden?

Dit internet bliver påvirket af mange ting

Den gennemsnitlige internethastighed i Danmark er omkring 49,19 Mbit/sek. Men alligevel er langsomt internet et problem, som de fleste danskere kan nikke genkendende til.

Selvom du betaler for en høj internethastighed i hjemmet, betyder det desværre ikke altid, at du undgår problemer. Forbindelsen bliver nemlig påvirket af mange ting, og antallet af Mbit er ikke det eneste, der afgør hastigheden. Problemet kan også ligge i opsætningen af dit IT-udstyr.

Bruger du dit IT-udstyr rigtigt?

Mange af os skjuler routeren i skabet eller i bryggerset for at gemme det ucharmerende IT-udstyr af vejen.

Men hvis du placerer din router for langt væk, kan det faktisk sænke din internetforbindelse og gøre det vanskeligt for signalet at nå frem til din computer.

Prøv at stille routeren frit og centralt i hjemmet, og se om det kan forbedre din internethastighed en smule.

En anden årsag til langsomt internet kan være forældet hardware. En gammel router kan nemlig have svært ved at opfange internetsignalet.

Lav en hastighedstest og få vished om din nuværende internethastighed

Hvis du oplever langsomt internet derhjemme, og du er i tvivl om, hvad årsagen til problemerne er, kan du foretage en hastighedstest. Testen kan måle den præcise hastighed på dit internet og vise, hvor hurtig din forbindelse egentlig er.

Bredbåndstesten kan ikke vise årsagen til dine internetproblemer, men den kan give dig et detaljeret øjebliksbillede af dit internet.

Med en bredbåndstest har du også mulighed for at finde den ideelle placering af routeren. Lav f.eks. en hastighedstest af din forbindelse, med din router placeret der hvor den plejer, flyt derefter routeren tættere på din computer, og foretag en ny test for at se, om det forbedrer hastigheden.

Du kan også bruge resultatet fra testen til at sammenligne din hastighed med andre hastigheder på markedet for at vurdere, om det er nødvendigt at skifte internetudbyder.

Skift til fibernet for at få den bedste internet på markedet

Hvis du vil sikre stabilt internet med et absolut minimum af hastighedsproblemer, kan det være en fordel at skifte til en fibernet-forbindelse. Med fibernet får du et langt mere stabilt internet, der er op til 1000 gange hurtigere end det almindelige bredbåndssignal.

For at få det bedste fibernet, er det en god ide at vælge en udbyder, der har erfaring på området som f.eks. Waoo. Waoos internet er kåret som Danmarks bedste ti år i træk, og de tilbyder fibernet med hastighedsgaranti, så du altid er sikker på at få lynhurtigt internet og undgå hastighedsproblemer.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.