Sådan får man det bedste internet til prisen

Artiklens øverste billede

Der findes mange forbrugere derude, som ønsker at skifte internetudbyder. Der er dog langt fra alle, der ved, hvor man skal starte, når man skal finde et billigt internet, der også kan klare hverdagens udfordringer.

De fleste har måske en ide om, at der findes både fibernet og bredbånd, og at fibernet generelt er hurtigere. Men der er flere ting at tage stilling til, når man skal finde det billigste internet og bedste internetabonnement.

Hvad er forskellen på bredbånd og fibernet?

Der er rigtig mange internetudbydere, som nu tilbyder fibernet i stedet for bredbånd, og det er der god grund til. Bredbånd er fin måde at få leveret sit internet på, men fibernet drager fordel af den nyeste teknologi. Derfor er fibernet bare et hurtigere alternativ til bredbånd, når man skal have internet i hjemmet.

Bredbånd bliver leveret gennem kobberkabler kaldet coax-kabler, og fibernet bliver leveret gennem lyslederkabler, der er lavet af glas. Disse kan faktisk være op til 1000 gange hurtigere end bredbåndskabler. Det betyder for eksempel, at man som forbruger nærmest ikke skal vente på, at ens film loader, når der streames. Der er flere forskelle mellem bredbånd og fibernet, men den vigtigste forskel er hastigheden.

Hvilken hastighed har man brug for?

Når man leder efter internettilbud og ser på diverse internet-tests, vil man gentagne gange støde på information vedrørende hastighed. Men hvilken hastighed har man brug for? Det kan nemlig variere meget, og det har stor betydning for den internetpakke, som man i sidste ende vælger.

Som hovedregel skal hver enhed, der kobles på nettet, bruge minimum 20 Mbit/s. Det betyder, at hvis man bor selv i husstanden og ønsker at streame på nettet, kan man nøjes med en meget lille forbindelse på 20-50 Mbit/s. Er man derimod flere i husstanden, som streamer på samme tid, eller ønsker man en hurtig forbindelse til onlinespil, skal man have en forbindelse på 50-100 Mbit/s.

Det bedste internet afhænger altså i høj grad af ens behov. Derfor er det vigtigt at overveje, hvad man egentlig har brug for af forbindelser, så man ikke skal bøvle med langsomt internet.

Hvor vigtig er god kundeservice?

Priser på internet betyder meget, men det er ikke det eneste, som man skal træffe sin beslutning ud fra, når man vælger internetudbyder. Kundeservicen er også vigtig at tænke på, da det er her, man får hjælp til de problemer, spørgsmål eller den tvivl, der kan opstå, når man for eksempel vælger et abonnement, skal opsætte routeren eller har mistet forbindelsen til nettet.

Derfor kan man med fordel vælge en større udbyder, som netop har mange års erfaring på rygraden, når det gælder internet. Det giver tryghed for forbrugeren, da man ved, at udbyderen kan give kompetent rådgivning i forbindelse med alt fra hastighed og ping til routeropsætning og konfiguration af internet og koder. Det sikrer, at man får det bedste internet og den bedste kundeservice til prisen, så man nemt, hurtigt og trygt kan begå sig på internettet.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.