Seks tips til, hvordan du vælger det rette domæne

Artiklens øverste billede

Står du overfor at skulle vælge et domæne, er det sikkert gået op for dig, at det ikke er nogen helt nem opgave. Der er nemlig mange ting, som du skal tænke over, når du skal vælge et domæne. Her kan du få seks tips til, hvordan du bedst muligt kan vælge det rette domæne. Dermed bliver det forhåbentlig nemmere for dig. Vi er blevet inspireret af bloggen ledigedomæner.dk, der sjovt nok handler om ledige domæner.

1. Brug dit firmanavn som domænenavn

Har du en virksomhed, er det altid en god ide, at du bruger virksomhedens navn som domæne. Det vil gøre det nemt for dine kunder at finde frem til din virksomhed, når de leder efter den på nettet.

2. Vælg et kort domænenavn

Når du skal vælge et domænenavn, er det også altid en god ide, at du vælger et kort domænenavn. Det er igen nemmere for kunderne at huske. Har du et langt virksomhedsnavn, kan det derfor være, at du skal overveje kun at have en del af det med. To ord er typisk nemmere at huske end et.

3. Beskrivende eller unikt

Når du vælger et domæne, skal du vælge mellem, om det skal være beskrivende eller unikt. Du kan vælge at have et domæne, der fortæller præcis, hvad hjemmesiden handler om. Det har ledigedomæner.dk for eksempel gjort. Der er du ikke i tvivl om, at det handler om ledige domæner. Du kan dog også vælge at finde på et unikt ord, som du så kan bruge. Det kan være med til at skabe et brand.

4. Undgå bindestreg i domænet

Hvis dit foretrukne domæne ikke er ledigt, kan det være fristende, at du smider en bindestreg ind, og så bruger det. Det er dog en dårlig ide, da folk ikke kan høre, om der er en bindestreg i domænet, når domænet spreder sig fra mund til mund. Selvom folk har set domænet på skrift, kan det være svært for dem at huske, om der er en bindestreg eller ej.

5. Undgå æ, ø og å i domænet

Tidligere var det besværligt at oprette et domæne med æ, ø eller å i. Det er dog ikke mere. Til gengæld kan du stadig ikke oprette en mail til webstedet med de bogstaver i. Så tænk dig om en ekstra gang, hvis du vil bruge dem.

6. Vælg den rette domæneendelse

Endelig er det også vigtigt, at du sørger for at vælge den rette domæneendelse til dit domæne. Den mest almindelige at bruge i Danmark er selvfølgelig .dk, men der findes mange forskellige endelser, som du kan vælge imellem som .ninja, .clothing og .shop.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.