Landsholdsspillerne foretrukne fodboldstøvler

Artiklens øverste billede

EM 2020 var, pånær den første kamp mod Finland, en stor succes for dansk fodbold. Dette kan siges på trods af, at vi desværre ikke stod med pokalen til sidst, men måtte se os slået af englænderne i semifinalen på deres egen hjemmebane.

Dog kunne EM 2020 noget helt andet for Danmark. Kasper Hjulmands tropper formåede at samle nationen og gøre dansk landsholdsfodbold attraktivt igen. Et udsolgt Parken, fest i gaderne og en følelsesmæssig rutsjebanetur gjorde sommeren 2021 uforglemmelig for mange danskere.

Den helt store ære skal naturligvis tilskrives det danske landshold, som næsten fjernede afstanden mellem spillerne og de danske fans og lod os komme helt tæt på.

De danske spillere leverede smukke præstationer på banen, hvilket naturligvis er hjulpet godt på vej af den stab, der står bag holdet. En stærk vilje, god forberedelse og udstyret i orden lader til at være opskriften. Og netop udstyret skal der ses nærmere på.

For hvilke fodboldstøvler foretrækker de danske landsholdsspillere? Det har vi kigget nærmere på, og der er ingen tvivl om, hvad landsholdsspillerne foretrukne støvlemærke er.

Skal du selv ud og købe et par støvler? Du kan finde fodboldstøvler hos Bidtafbold.dk og komme til at ligne din favoritspiller på det danske landshold.

Landsholdet foretrækker Nike

Ses der på listen over de spillere, der repræsenterede Danmark ved sommerens EM slutrunde, så foretrækker langt de fleste at spille i Nike fodboldstøvler.

Hele 61,5% af landsholdsspillerne foretrækker det amerikanske sportsbrand som det vigtigste værktøj på fodboldbanen, hvilket svarer til 16 af spillerne. 34,62% af spillerne, svarende til 9, foretrækker Adidas som støvlemærke og kun en enkelt spiller har valgt at påføre sig en Puma støvle.

Adidas foretrækkes af de defensive

Hvis vi inddeler de forskellige spillere i enten målmand, forsvars-, midtbane- eller angrebskæden, ses det tydeligt, at det bestemt er de defensive spillere, der foretrækker Adidas støvlerne.

Ser vi på de tre målmænd, der var udtaget til slutrunden, foretrækker 2 ud af 3 Adidas støvler. Både Kasper Schmeichel og Frederik Rønnow har valgt det tyske mærke, hvor FC Midtjyllands Jonas Lössl’s valg er faldet på Nike.

I forsvarskæden er fordelingen næsten 50/50 med et snævert overtal til Adidas støvler. 5 ud af 9 spillere foretrækker Adidas og de resterende 4 har valgt en Nike støvle.

Andreas Christensen, Jannik Vestergaard, Jens Stryger Larsen, Mathias ”Zanka” Jørgensen og Nicolai Boilesen er repræsentanterne fra Adidas, og de Nike-klædte fødder i forsvarskæden sidder på Daniel Wass, Joachim Andersen, Joakim Mæhle og Simon Kjær.

Nike vinder på midtbanen og i angrebet

Kigger vi på midtbanespillerne, er der en klar overvægt af spillere med Nike støvler. 7 ud af 9 spillere på midtbanen bruger Nike og navnene på disse er Anders Christiansen, Andreas Skov Olsen, Christian Eriksen, Mathias Jensen, Mikkel Damsgaard, Robert Skov og Thomas Delaney.

Pierre-Emile Højbjerg er den eneste spiller på midtbanen i Adidas støvler og truppens eneste Puma-repræsentant har også sneget sig med her. Christian Nørgaard foretrækker nemlig det andet store tyske sportsmærke.

Også i angrebet ses kun en enkelt spiller med Adidas-striber på fødderne og det var tydeligt, at støvlerne sad rigtigt på, da Danmark nåede knock-out kampene. Kasper Dolberg sparkede nemlig bolden i kassen tre gange med sine Adidas støvler.

Vi så også angrebsspillere i Nike støvler som målscorer ved slutrunden, hvor både Martin Braithwaite og Yussuf Poulsen noterede sig for scoringer. Udover disse optrådte også både Andreas Cornelius og Jonas Wind i det amerikanske sportsmærkes fodboldstøvler.

Hvis du ønsker at se en komplet liste over spillerne, deres position vi har vurderet dem til, samt hvilke støvlemærke de foretrækker, kan du kigge nærmere på nedenstående tabel.

Name

Boots

Position

Joachim Andersen

Nike

Forsvarsspiller

Nicolai Boilesen

Adidas

Forsvarsspiller

Martin Braithwaite

Nike

Angriber

Andreas Christensen

Adidas

Forsvarsspiller

Anders Christiansen

Nike

Midtbane

Andreas Cornelius

Nike

Angriber

Mikkel Damsgaard

Nike

Midtbane

Thomas Delaney

Nike

Midtbane

Kasper Dolberg

Adidas

Angriber

Christian Eriksen

Nike

Midtbane

Pierre-Emile Højbjerg

Adidas

Midtbane

Mathias Jensen

Nike

Midtbane

Mathias ”Zanka” Jørgensen

Adidas

Forsvarsspiller

Simon Kjær

Nike

Forsvarsspiller

Jonas Lössl

Nike

Målmand

Joakim Mæhle

Nike

Forsvarsspiller

Christian Nørgaard

Puma

Midtbane

Yussuf Poulsen

Nike

Angriber

Frederik Rønnow

Adidas

Målmand

Kasper Schmeichel

Adidas

Målmand

Andreas Skov Olsen

Nike

Midtbane

Jannik Vestergaard

Adidas

Forsvarsspiller

Daniel Wass

Nike

Forsvarsspiller

Jens Stryger Larsen

Adidas

Forsvarsspiller

Robert Skov

Nike

Midtbane

Jonas Wind

Nike

Angriber


Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.