Bestem hvad der sker med din formue med et testamente og en ægtepagt

Hvis uheldet er ude, og der skulle ske noget med dig, så vil det altid være en fordel at have et testamente klart til dine pårørende. Det samme gælder med en ægtepagt, hvis du ikke ønsker at dele din formue ved et brud på et ægteskab. Du kan få hjælp til at skrive en ægtepagt eller et testamente ved at kontakte en advokat eller følge guides på nettet.

Hvad er et testamente og en ægtepagt?

Et testamente er et dokument, der sikrer, hvem der arver din formue. Helt automatisk er din ægtefælle og børn berettiget til at arve dig. Hvis du er gift og har børn, kan du selv bestemme, hvem ¾ af din arv skal gå til ved at lave et testamente, der beskriver dette. Hvis du ikke har en ægtefælle eller børn, så bestemmer du selv over hele din arv.

En ægtepagt med særeje sikrer din formue ved et eventuelt brud på ægteskabet i form af skilsmisse, separation eller død. Normalt skal du dele din formue med din ægtefælle ved en skilsmisse, hvilket kan skabe problemer og konflikter. Hvis du ikke ønsker at dele din formue, skal I indgå en ægtepagt om særeje.

Hvorfor skrive et testamente?

Hvis du selv vil bestemme over din arv, bør du lave et testamente, der tydeliggør dine ønsker. En fordel ved et testamente er også, at du sikrer, at din ægtefælle stadig kan blive boende i jeres fælles hjem. Hvis du bor med en samlever, der ikke er en ægtefælle, så kan et testamente sikre, at vedkommende arver efter dig.

Hvis du ikke har nogle slægtninge og ikke har et testamente, går din arv til statskassen. Med et testamente kan du ændre dette og selv bestemme, hvem arven skal gå til. Du kan også vælge at give din formue til en organisation ved at skrive et testamente.

Hvorfor bør man lave en ægtepagt?

I tilfælde af, at du ikke ønsker at dele din formue og værdier med din ægtefælle ved en separation eller skilsmisse, skal du lave en ægtepagt om særeje. Det kan også være, at du ikke ønsker at dele din formue med din ægtefælles arvinger i tilfælde af din død. Desuden er det ofte meget vigtigt med en ægtepagt, hvis man ikke ønsker at dele sin virksomhed med sin ægtefælle. Hvis du er forpligtet til at sikre din virksomhed ved ophør af ægteskabet, er det nødvendigt med en særlig aftale om dette. Alt dette skal specificeres i en ægtepagt, som er lettest at skrive, før ægteskabet begynder, så der ikke opstår uenigheder og konflikter, hvis ægtefællen ikke vil underskrive.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.