Nytårsaften – den mest stressende aften for dine kæledyr

Har du været stolt kæledyrsejer i flere år, er dagene op til nytårsaften helt sikkert ikke din yndlingstid på året. Er du derimod ny ejer, skal du hurtigst muligt i gang med forberedelserne til nytårets kaos og høje lyde.

Allerede fra den 27. december er det tilladt at skyde fyrværkeri af hele dagen, hvilket gør det svært at planlægge livet med kæledyr i denne periode. Ulovligt fyrværkeri gør kun ondt værre, og én uheldig oplevelse kan risikere at traumatisere kæledyret for livet.

Heldigvis er der meget du kan gøre, for at forhindre at årets afslutning bliver et traume hos dit kæledyr, men det kræver den rette forberedelse. I det følgende har vi derfor samlet en række tips til, hvordan du bedst muligt får hele familien – også de pelsede – gennem nytåret.

Hjælp til din hund

Bor du i en mindre by, så tag en snak med naboerne om, hvornår de har tænkt sig at fyre af. Sørg eventuelt også for, at længere gåture foregår i skoven eller andre områder, hvor der ikke fyres af.

Hvis du bor i en større by, så gå de længste ture, mens det er lyst, og der er færre brag. Står det helt galt til, er det værd at overveje, om slutningen på året måske skal bruges ude på landet i sommerhus eller lignende. Uanset hvor og hvornår du lufter, er det dog vigtigt, at du altid har hunden i snor. Et pludseligt højt brag kan nemlig forskrække den så meget, at den stikker af, ligegyldigt hvor pænt den ellers går.

På selve dagen er der en række forholdsregler du bør tage dig. For eksempel skal hunden helst luftes i længere tid tidligt på dagen, mens der ikke er så meget fyrværkeri. Derudover handler det om at skabe trygge, rolige omgivelser for hunden. Træk gardinerne for, afspil musik eller andet, som kan aflede lidt, og lad ikke hunden være alene.

Din adfærd har også stor betydning. Opfør dig som du plejer, og lad være med at bekræfte hunden i, at fyrværkeri er farligt, men sørg derimod for at lege med hunden og give den godbidder. Køb eventuelt nyt og spændende legetøj til den fra Canem eller andre steder. Er du selv bange for høje brag, kan du eventuelt tage ørepropper i.

Kattens nytår

Har du udekat, så er det en god idé at holde den inde fra nytårsaftensdag og til 1. januar, såfremt den altså er trænet til at bruge kattebakke. Når de høje brag starter, skal du lade katten skjule sig hvor den vil – om det er under sengen, i et skab eller hvor end den føler sig mest tryg. Du kan eventuelt indrette en hule til den på forhånd, hvor den har mad, vand og kattebakke stående.

Derudover gælder de samme forholdsregler som med hunde: Træk gardinerne for, tænd for noget musik og sørg for at opføre dig som om verden ikke er ved at gå under.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.