Public relations og tillid

Artiklens øverste billede

Hvad er et pr bureau egentligt? Helt grundlæggende kan det siges, at et pr bureau er et bureau, der arbejder med et individ eller organisations aktiviteter, med det formål at skabe et godt omdømme for virksomheden i offentligheden. Det virker jo egentligt også meget fornuftigt, da et godt omdømme kan være vigtigt for en enhver individ eller organisation.

Disciplinen, public relations, har nogle gange selv et dårligt omdømme. Der findes nemlig lidt af et spørgsmålstegn omkring public relations og dets forbindelse til tillidsdannelse mellem, for eksempel, en organisation og dens kunder. Et godt omdømme kan nemlig få en organisation til at fremstå som troværdig, men hvis en organisation fordrejer sandheden for at få dette gode omdømme, så er den vel ikke troværdig. Eller er den?

Dette går lidt an på, hvordan man ser på hele disciplinen. Public relations handler nemlig ikke om at lyve over for offentligheden, men mere om at hjælpe virksomheden med at vise sine gode sider over for denne offentligheden. Det handler altså ikke om at skabe noget, der ikke eksisterer. Hvis omdømmet så er dårligt, så kan et pr bureau hjælpe med reparere dette omdømme, men ikke ved brug af løgne eller andre beskidte tricks. Vi kender nok alle til måder, hvorpå man oprigtigt kan forbedre end forhold til andre, hvis man har gjort noget forkert, eller der er gået noget galt. Det samme gælder også for virksomheder, hvilket de tager seriøst, da de godt ved, at et godt omdømme er vigtigt for deres præstationer som virksomhed.

Enhver virksomheds aktiviteter har nogle positive sider, som der er værd at sætte fokus. Dette handler i bund og grund om at fokusere på virksomhedens styrkesider, og disse styrkesider er værd at kende til som kunde eller anden interessent. Her er ærlighed i fokus. Hvis en virksomhed, for eksempel, begår en fejl, så vil en erfaring person, med kendskab til god kommunikation og det at kommunikere til de relevante målgrupper, informere offentligheden om det, som offentligheden nu har brug for at vide. Det behøver selvfølgelig ikke kun at være, når der begås en fejl, at public relations bruges, men også generelt, når der skal kommunikere ud til offentligheden. Her handler det altid om at give nøjagtige oplysninger til forskellige medlemmer af offentligheden, hvilket selvfølgelig altid er noget, der kan hjælpe virksomhedens omdømme - for god kommunikation hjælper altid. Men her vinder alle, virksomhed og kunde (for eksempel), i sidste ende.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.