Bitcoin-værdien daler efter Kina vil forbyde transaktioner med kryptovaluta

Artiklens øverste billede

I Kina har man taget den yderste konsekvens af skepsis over kryptovalutaen og forbudt handlen totalt. Det har medført et dyk i den ellers værdifulde Bitcoin, som er den største spiller på kryptovalutaens marked.

Den digitale valuta, kryptovaluta, har længe været en del af den offentlige bevidsthed. De har skabt meget omtale verden over, og med deres indtog i den økonomiske virkelighed er de blevet genstand for både beundring og forargelse. Generelt svinger Bitcoin og de øvrige kryptovalutaer meget mere end andre markedsværdier. De bliver nemlig ikke kontrolleret af hverken en centralbank eller myndigheder. De er en såkaldt decentraliserede valuta.

Men i Kina vil de nu forbyde handel med kryptovaluta, og det har resulteret i negative udsving i den ellers stigende Bitcoin-værdi. Bitcoin har siden sit indtog i økonomien haft både op- og nedture, men i maj og oktober i år har den været på regulær himmelflugt. Efter en firdoblet værdi falder Bitcoinens markedsværdi markant som følge af den kinesiske udmelding. Kryptovalutaen har ellers oplevet en ret massiv vækst i det forløbne år, så det er ret bemærkelsesværdigt, at værdien falder så markant. Men Kina er en stor spiller på markedet, så en reaktion er forventelig.

Kriminel kryptohandel

Centralbanken, People bank of China, i Kina har registreret en stigning i handel og spekulation i bitcoin og andre kryptovalutaer, som har skabt problemer i den økonomiske orden. De penge som florerer som kryptovaluta er, ifølge Centralbanken, involveret i bedrageri og alskens ulovlige aktiviteter. Kryptovaluta bliver blandt andet benyttet til at hvidvaske sorte penge og kan altså associeres med kriminel handel. Der har før været sager om illegale Bitcoin-netværker i Kina.

Kina vil derfor sætte en stopper for den ukontrollerbare valuta ved at indføre et forbud mod alle transaktioner med kryptovaluta. Kina vil derudover forbyde mining, som er navnet for den proces, der skal til for at skabe kryptovalutaen. De avancerede computere, der skal bruges i processen, kræver masser af energi. Det har vist sig at være en stor klimabelastning. Det er også en af grundene til, at de kinesiske myndigheder slår ned på dette område.

Hvad er kryptovaluta og Bitcoin?

Kryptovaluta, herunder Bitcoin, er værdier, der kun eksisterer digitalt. Man kan både købe og investere i denne digitale valuta. Men det er de færreste danskere, der ville have råd til at købe sig en hel Bitcoin. En Bitcoin står nemlig lige nu til 42400 dollars, og den er endda lige faldet seks procent, så den har været endnu mere værd. Derfor kan man også nøjes med at erhverve sig en lille del af en Bitcoin.

Hvis du er interesseret i at vide mere om kryptovalutaen kan du få hjælp til at købe og investere i krypto. Det er nemlig ikke ulovligt i Danmark at investere i og at købe kryptovaluta. Selvom det ikke er alle banker, der billiger den digitale valuta. Saxo Bank har dog i det forløbne budt velkommen til kryptovalutaen. Selvom Kina har forbudt kryptoen, så florerer den stadig i resten af verden. Og i Danmark har flere også fået øjnene op for den digitale valuta.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.