Overvejer du en biopejs? Bliv klogere på dem her

Artiklens øverste billede

Flere og flere vælger at få en biopejs frem for en traditionel pejs, og det er der mange gode grunde til. En biopejs er nemlig både mere miljøvenlig, bedre for indeklimaet og nemmere at installere, fordi den ikke kræver aftræk, som en traditionel pejs gør. En biopejs skaber stadig hygge i hjemmet, og der er næsten ikke noget mere afslappende end at dase hen foran pejsen med en god bog eller et glas vin. Overvejer du at få en biopejs i dit hjem, så kan du blive langt klogere på sikkerheden, hvordan pejsen brænder og meget mere i denne artikel.

Indeklima og miljø

Sammenlignet med en traditionel pejs er en biopejs langt bedre for indeklimaet og for miljøet. Som brændstof bruger den ikke træ, men brænder derimod ved hjælp af bioethanol. Pejsen brænder rent og afgiver hverken sod, røg, aske eller partikler ud i rummet. Biopejsen kræver derfor heller ikke aftræk, og den er et godt valg til en indendørs pejs, fordi indeklimaet ikke bliver belastet i nær samme grad som ved en traditionel pejs. Den er også enormt nem at gøre ren, fordi der ikke er sod.

Installation

En stor fordel ved biopejsen er, at den kan placeres stort set overalt i dit hjem. Den kan hænges på væggen, du kan vælge en fritstående model, en biopejs til at have stående på gulvet eller en indbygget model. Vil du nyde de lange sommeraftener på terrassen, så køb en udendørs biopejs. Der bør ikke være brandbare genstande for tæt på pejsen, for den producerer varme, men ellers er der nærmest ingen grænser for, hvor du kan have din biopejs. En væghængt pejs kræver, at du monterer et beslag på væggen og dernæst hænger biopejsen på beslaget. En gulvmodel placerer du blot på gulvet, og så er du klar til at lade hyggen sprede sig i hjemmet.

Sikkerhed

En biopejs brænder, og derfor er det selvfølgelig nødvendigt med sund fornuft, når man har med pejsen at gøre. Der skal fyldes bioethanol på, og her er det vigtigt, at du hælder forsigtigt, så du ikke spilder. Eventuel spild skal tørres op, inden du tænder pejsen. På nogle biopejse kan du se et mærke, der viser, hvor meget bioethanol du maksimalt må fylde på, og det er vigtigt at overholde denne grænse. Pejsen tændes med en lang tændstik eller en pejselighter. Selvom pejsen ikke brænder ved hjælp af træ, afgiver den stadig varme.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.