Lån til grønne biler – sådan finder du det bedste lån til elbil

Artiklens øverste billede

Skal du købe en elbil? Så er du sikkert på udkig efter det bedste elbillån for dig. Her er nogle råd til, hvordan du kan finde det bedste lån til en grøn bil.

AS Financiering har hjulpet danskere med at udleve deres bildrøm siden 1930. I de senere år er elbiler blevet mere populære end nogensinde før. Flere og flere kunder tænker over, hvordan man finder det bedste elbillån. Her er nogle råd.

Sådan finder du det bedste elbillån:

  1. Brug en låneberegner
  2. Sammenlign elbillån
  3. Kig efter den laveste rente
  4. Vælg det elbillån, der passer til din kapital
  5. Findes der almindelige billån, der er billigere end elbillån?

Få mere at vide om rådene nedenfor.

1. Brug en billånsberegner

For at finde det bedste elbillån, kan det være nyttigt at bruge en billånsberegner. I AS Financierings beregner kan du justere prisen, kapitalen og tilbagebetalingsperioden. Baseret på dette vil du se din rente og dit månedlige beløb. På den måde kan du finde ud af, om du har råd til at tage lånet til den pris, du har forestillet dig, og med den kapital, du har sparet op.

Derudover kan en billånsberegner være nyttig, når man sammenligner elbillån.

2. Sammenlign elbillån

Det er vigtigt at sammenligne forskellige elbillån, før du beslutter dig. På den måde kan du være sikker på, at du vælger det elbillån, der er det rigtige for dig. Brug en billånsberegner og sammenlign grønne billån fra forskellige leverandører.

3. Kig efter den laveste rente

Renter er den pris, du betaler for at låne penge. Med andre ord er det rentesatserne, der afgør, hvad elbillånet vil koste dig. Her er det vigtigt at huske på, at långivere og banker har en tendens til at have to forskellige rentesatser: den nominelle rente og den effektive rente.

Den nominelle rente viser, hvordan renten ser ud, før gebyrer og omkostninger lægges til. Når disse tilføjes, taler vi om den effektive rente. Så det er dette tal, der er vigtigst, når man sammenligner forskellige elbillån. Den effektive rente viser dine samlede og månedlige beløb.

Så hvis du er på udkig efter det billigste lån, bør du kigge efter den lavest mulige rente. Heldigvis har grønne billån ofte lavere renter end almindelige billån. Eksempelvis har et lån til grønne biler hos AS Financiering lavere renter end andre billån. Det er virksomhedens bidrag til klimakampen.

4. Vælg det elbillån, der passer til din kapital

Det er også en god idé at tjekke, hvor meget kapital du har brug for. Nogle virksomheder kræver en vis mængde kapital, før du kan tage et billån. Andre virksomheder tilbyder 100 % finansiering – hvilket betyder, at lånet dækker hele beløbet. På den måde behøver du ikke at have sparet penge op på forhånd, før du køber en bil.

AS Financiering tilbyder 100 % finansiering. Selvom det betyder, at du ikke har brug for at opspare kapital selv, kan du også ansøge om et billån med kapital, hvis du vil. På den måde kan du få et endnu bedre tilbud. Hos AS Financiering får du en lavere rente baseret på, hvor meget kapital du har.

5. Findes der almindelige billån, der er billigere end elbillån?

Mange mennesker, der køber en elbil er på udkig efter et elbillån eller et lån til en grøn bil. Det er dog ikke sikkert, at du har brug for et lån til en grøn bil, for at købe en elbil. Hvis du finder et almindeligt billån, der er billigere end et elbillån, kan du lige så godt vælge det – så længe det er okay med långiveren.

Dittbillån.no, som leveres af AS Financiering, tilbyder nogle af landets laveste renter på billån. Lånet er gebyrfrit. Dette billån kræver mindst 35 % kapital, men har til gengæld lavere renter end de fleste grønne billån på markedet. Dittbilån.no tilbyder ikke et såkaldt grønt billån, men du kan købe en elbil med lånet. Hvis du har nok egenkapital, kan dette være den mest overkommelige løsning for dig.

Finansieringseksempel fra AS Finansiering på et lån for en grøn bil for 150.000 kr.: Optagelsesgebyr 2.000 kr., periodegebyr 85 kr., registreringsgebyr 1.051 kr., 35 % egenkapital, o/5 år, nom. 2,75 % eff. 4,63 %. I alt: 169.089 kr.

Om AS Financiering

AS Financiering er et af Norges ældste finansieringsselskaber. Vi blev grundlagt i 1930 og har næsten 100 års erfaring. Vi tilbyder lån til alt fra biler til motorcykler og campingvogne.

AS Financiering ejes af Sparebanken Øst. Dette er en af landets største alliancefrie sparekasser med 29 kontorer spredt over hele Østlandet. Vores kunder modtager personlig service og kompetent økonomisk rådgivning.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.