Sådan skaber du overblik i din økonomi over julen

Artiklens øverste billede

Sponsoreret af Lead Supply

Julen er traditionernes tid, og det kan være rigtigt svært at afvige fra disse traditioner. Da det netop er så svært at undgå alle disse faste traditioner, bliver julen også en rigtig dyr tid for mange. Der skal købes store mængder mad og mange gaver, og det er ikke alle, der har økonomi og luft i budgettet til dette. Derfor kommer der her et par gode tips til, hvordan du skaber et overblik i din økonomi, og samtidig får overskud til at komme igennem julen. Det handler nemlig om få samlet alle dine lån, og dernæst bør du lægge et budget.

Få samlet dine lån

Det er de færreste danskere, der kan betale deres hus eller deres bil kontakt. Derfor er det også helt naturligt, at man har en del lån, der skal betales af på. Her kan det være en fordel at kigge på muligheden for at få et samlelån. Ved at samle alle dine lån i ét lån kan du nemlig spare ret mange penge - især på renter og diverse administrative gebyrer, der ofte til være langt højere på en række lån frem for ét samlet lån. Med et samlelån kan du altså hurtigt skabe et overblik over alle dine lån, og det vil for fremtiden også være langt nemmere at skulle holde styr på ét lån, frem for at skulle huske mange forskellige kreditorer, og alle deres forskellige frister og deadlines. Det kan især ved en god at få samlet dine lån, hvis du har flere mindre lån, hos forskellige kreditorer, og hvis du oven i købet at få afbetalt dine lån i løbet af en kortere periode, kan du vælge at afdrage dit samlelån med en kortere løbetid. Når du vælger at få samlet alle dine lån, i ét samlet lån, har du også mulighed for at få én fast rente. På den måde skaber du igen et bedre overblik over alle dine lån, da du udover ikke at skulle håndtere forskellige kreditorer, heller ikke skal forholde dig til forskellige og variable renter. Med én fast rente på dit samlelån ved du helt præcist, hvor meget du skal betale hver måned, samt hvor meget der står tilbage på kontoen, når afdraget er betalt. På mange hjemmesider, der tilbyder samlelån, er det muligt at sammenligne de forskellige muligheder med hinanden, da disse indhenter tilbud fra forskellige banker og pengeinstitutter. På den måde er du altid sikker på, at du kan vælge den løsning, som mener passer lige præcis til dig, og din økonomiske situation.

Læg et budget

Julen kan uden tvivl være rigtig dyr, men det er også helt fair at sætte en grænse. Så sæt dig ned på forhånd, og få dig et overblik over hvor penge du har til rådighed over julen - og hvor mange af dem, du har lyst til at bruge på julen og julegaver. Selvom julen er en helt speciel tid, og der ikke skal spares på noget, så skal der også være mad på bordet både d. 14. og d. 27. december. Hvis du lægger et konkret budget, over hvor meget dine julegaver til de nærmeste skal koste, og husker at holde dig inden for dette, så kommer du ikke i tvivl om, hvor mange penge du egentligt har brugt på julen i år. Det ved du allerede, for det har du jo nøje planlagt.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.