Kom nemt i gang med dit malerprojekt

Artiklens øverste billede

Med maling er alle muligheder åbne, og det er kun fantasien der sætter grænser. Pryd dit hjem med nye farver, og bring fornyet liv og lys til de enkelte rum. Stryg malerpenslen over de kedelige hvidtonet vægge eller skab ny kontrast og en rød tråd med farver til møblerne. De kolde vintermåneder er den oplagte mulighed for at tilbringe tid indendørs, så det er bare med at iklæde sig malertøjet og komme i gang med det næste malerprojekt.


Er man tilhænger af et hjem i løbende bevægelse, hvor udskiftning af møbler og øvrigt inventar indgår som en fast rutine på årlig basis, bør man overveje at søge mod lettere veje, og i stedet blot gribe malerpenslen. Trends og tendenser udvikler og udskiftes hele tiden, hvorfor det hurtigt kan løbe op i mange penge, hvis man ønsker at efterleve hvad der er oppe i tiden. Hvad mange ikke ved er, at maling kan gøre store underværker, og selv et enkelt penselstrøg kan skabe en helt ny energi til rummet. Inde på Vildmedmaling.dk findes et stort udvalg af maling, til lige netop dit næste projekt.

Mal en væg eller to

Der er mange muligheder hvorpå man kan benytte sin maling. En af de mest gængse og almindelige måder, er ved blot at male væggene en ny farve, for dermed at skabe nyt lys og en anden atmosfære til rummet. Ønsker man ikke den store forandring, kan man også blot vælge at forny sin nuværende maling. Med tiden kan maling have en tendens til at falme og miste sin oprindelige farve og glans på væggene, hvorved en ny omgang maling kan gøre en stor forskel.

Lige nu er det populært at være mere kreativ med farverne, hvorfor flere kaster sig ud i vildere oplysende farver, som blot males på en enkelt væg eller to. Hermed er det ikke hele rummet der dannes på ny, men med en enkelt farvet væg, kan man skabe en kontrast til hjemmet, og binde det sammen med møbler og pynt i tilhørende farve.

Kalkmaling

Det nordiske har de seneste år vundet indpas i mange hjem. Kolde undertoner, blandet med det varme fra træ, og det naturlige fra grønne planter, er blevet en særdeles populær kombination af have i hjemmet. Alene af den grund, er det også blevet en tendens, at flere begiver sig i kast med kalkmaling for dermed at skabe et betonlignende udtryk. Kalkmaling er en ny måde at male på, og skaber grundet dets tykkere konsistens, mere struktur til væggen, hvilket giver et mere råt udtryk til rummet. En kontrast der harmonerer godt med det ellers lyse og varme som spiller ind under det nordiske.

Kalkmaling er nemt selv at begive sig i kast med. Ligesom ved almindelig maling, er det vigtigt, at man forinden har sørget for at vaske væggene ordentlig ned og påført grundrens. Dernæst handler det blot om at gribe malerpenslen og stryg så om i forskellige retninger, for at skabe det helt rette look.

Skab fornyet liv til dine møbler

Mange har en tendens til at udskifte sine møbler efter en kortere årrække, og i stedet gå ud og investere i nye. Det skyldes enten at møblernes farve er falmet eller at man ikke længere finder dem passende i hjemmet. Med et par enkelte penselstrøg kan man give sine møbler fornyet liv, og bevare dem flere år frem, hvilket udover at være pengebesparende, også er bedre for miljøet.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.