Sådan får du en bedre økonomi

Artiklens øverste billede

Hvordan kan man forbedre sin personlige økonomi? Her er to gode råd.

Du kan forbedre din økonomi, hvis du bruger en finansagent, når du tager forbrugslån. Det skyldes, at du får du det bedst mulige lån. Du kan også spare masser af penge på refinansiering af gæld. Her forklarer vi dig hvordan.

Låneeksempel fra Axo Finans’ formidlingstjeneste: Lånebeløb 100.000 kr., nom. 11,9 %, eff. 13,71 %, 35.914 kr. i omkostninger, i alt. 135.914 kr.

Brug en finansagent til forbrugslån

Mange tager forbrugslån for at forbedre deres økonomi. Det er ikke let at vide, hvor man får den laveste rente. Du kan sammenligne dem selv eller bruge sider, der gør det for dig – eksempelvis Finansportalen.no.

Problemet er, at du ikke får den endelige rente, før låneansøgningen er behandlet.

Derfor bør du bruge en finansagent som Axo Finans. En finansagent er forbindelsen mellem låntagere og banker. Hvis du ansøger gennem en finansagent, sendes din ansøgning til flere banker på samme tid. Men hvorfor er det en god idé?

  1. Du sparer tid
  2. Du får den faktiske rente
  3. Du får den bedste løsning

1. Du sparer tid

Når finansagenten gør arbejdet for dig, behøver du ikke at sammenligne tilbud på egen hånd. Dette sparer dig for en masse tid – og måske endda lidt frustration. Som nævnt før, kan det være svært at vide, hvor man får den laveste rente.

De tilbud, du finder, kan være forvirrende. De er heller ikke endelige.

2. Du får den faktiske rente

Hvis du forsøger at sammenligne på egen hånd, vil du se en række forskellige rentesatser. Det er ikke altid så nemt at forstå, hvad disse betyder.

Den effektive rente påvirkes af gebyrer og afgifter. Derudover er den påvirket af din økonomi og din livssituation. Med andre ord er en effektiv rente en individuel rente. Du kan først få denne, når din låneansøgning er blevet behandlet.

Her ser banken f.eks. på indkomst-, gælds- og boligforhold. Pointen er, at banken vil finde ud af, om du kan tilbagebetale lånet. Ingen får noget ud af et lån, der ikke bliver betalt tilbage.

Når banken har behandlet ansøgningen, modtager du den endelige rente. Først da vil du vide, hvor meget lånet vil koste dig. Et lånetilbud fra Axo Finans er helt uforpligtende. Du vælger, om du vil acceptere eller ej.

3. Du får den bedste løsning

Gennem Axo Finans sammenlignes din låneansøgning hos 23 banker. Tallene fra finansagenten viser, at jo flere der behandler ansøgningen, desto lavere er renten. Faktisk kan renten være så meget som halveret, hvis du ansøger gennem dem. En lavere rente betyder et billigere lån.

Med andre ord, får du den bedste aftale, hvis du bruger en finansagent.

Spar penge på refinansiering af kreditkortgæld

Kæmper du med høj gæld fra kreditkort eller smålån? Så bør du overveje at refinansiere. På den måde vil du indhente al din gæld og lån fra en långiver. Dette kan spare dig titusindvis af kroner!

Stigende renter på kreditkort

Et kreditkort er en form for lån. Banken lader dig bruge penge, du ikke rigtig har. Dette er gratis i en periode – for eksempel 50 dage. Derefter skal du betale renter på de penge, du har brugt.

Disse er normalt ekstremt høje. Har du flere kreditkort og kæmper du med at betale af på dem? Så kan refinansiering være løsningen. Også her bør du bruge en finansagent – af samme årsager som ovenfor.

Du får et bedre tilbud ved at samle gæld

Pointen er at samle al gæld ét sted for at sænke renten. For at dette kan betale sig for dig, er du nødt til at få et bedre tilbud, end det du har. Refinansiering kan altså give dig bedre vilkår. Desuden sendes din ansøgning til flere banker på samme tid, hvilket presser renten ned.

I juni 2021 var den gennemsnitlige kreditkortsats på 19,68 % i Norge. Statistikker fra Axo Finans viser, at den gennemsnitlige rente på refinansieringslån er 12 %, hvilket er betydeligt lavere end for et almindeligt kreditkort.

Om Axo Finans

Axo Finans er finansagent for flere banker. En finansagent fungerer som mellemled mellem bank og kunde. Kunder, der skal ansøge om refinansiering og lån, indsender låneansøgningen via Axo Finans og får ansøgningen vurderet af 21 banker. Målet er at sammenligne bankerne for at finde det bedste lånetilbud.

Axo Finans blev grundlagt i 2008 og findes i dag i Norge, Sverige og Finland.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.