Har du styr på din virksomheds regnskaber? Ellers er der hjælp at hente

Artiklens øverste billede

Er du ejer af et anparts- eller aktieselskab, er det formentligt ikke noget nyt, at du under den danske regnskabslov er forpligtet til at registrere din virksomheds indtægter og udgiftsposter.

Men som du formentligt også efterhånden har erfaret, kan det være en omstændig, administrativ affære at håndtere den interne bogføring, der måned efter måned sluger tid, kræver ressourcer og fjerner fokusset fra kerneforretningen.

Måske du allerede har set fordelene og valgt at outsource din virksomheds bogføring og regnskabsførelse. Hvis ikke, så er det værd at overveje, om ikke det er bedre givet ud på alle parametre at indgå et samarbejde med en professionel bogfører fra et eksternt revisionsfirma, der kan løse opgaven for dig, så du kan koncentrere dig om det, du er bedst til.

Hvad er bogføring?

Helt grundlæggende handler bogføring og bogholderi om, at man i et regnskab registrerer en virksomheds indtægter og udgifter. Dette gøres typisk i et program, der er designet specifikt til formålet, og som kan tilpasses med de forskellige funktioner, man som virksomhed bruger og har behov for.

Mange virksomheder vælger i dag at få professionel hjælp til bogføring og regnskab hos et eksternt revisionsfirma, således man sikrer sig, at alle tal, budgetter og udgiftsposter bliver registreret korrekt og i henhold til de gældende love og regler.

Med en ekstern bogholder har man ligeledes mulighed for at bevare fokusset på sin kerneforretning, samtidig med at man kan få skræddersyet bogføringen efter de nøjagtige forhold og behov i virksomheden.

Hvordan outsourcer man sin bogføring til en ekstern partner?

De fleste revisionsfirmaer har hver sine metoder, tilbud og kompetencer, alt efter hvilken branche, de skal assistere. Hos nordjyske STEPTO har de eksempelvis fokus på og mange års erfaring med bogføring og økonomisk rådgivning til erhverv i landbrugs- og håndværkssektoren, mens andre selskaber er forankret i detail og industri.

Der er imidlertid forskellige måder at outsource sin bogføring på, og typisk kommer valget af metode an på, hvad man føler sig tryg ved og tilpas med. Hos STEPTO tilbyder de blandt andet, at deres bogfører kommer ud til din virksomhed og udfører arbejdet i det bogføringsprogram, du er vant til.

Som alternativ kan bogføringen også foregå fra STEPTO’s egen adresse i Nordjylland, ligesom det er muligt kun at vælge at lade dem assistere med regnskabsopgørelser, indberetning af selvangivelser, momsregistrering ved årsafslutningen og lignende, mens man selv foretager registreringen af virksomhedens indtægter og udgifter.

Disse tre forslag er imidlertid ikke udtømmende. Det vil sige, at de kan tilpasses, således de tilgodeser de individuelle behov og økonomiske forhold, man har i sin virksomhed.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.