Guide til nytår: Alt, du skal vide om fyrværkeri

Artiklens øverste billede

Årets sidste aften nærmer sig, hvilket betyder fest, farver og fyrværkeri. Der er ikke noget mere festligt, end når himlen lyser op i fantastiske farver og lys. Det kan være en god idé at få styr på sit nytårskrudt i god tid, så du er sikker på at få lige præcis de batterier og raketter, som sætter stemningen for din aften. I denne guide kan du læse meget mere om fyrværkeri, så du er klar til den store aften.

Det helt praktiske

Du må købe fyrværkeri i perioden fra den 15. december til den 31. december. Du må dog kun skyde det af fra den 27. december til den 1. januar. For at undgå kø og for at kunne være sikker på at få det, du gerne vil have, så er det en god idé at forudbestille og betale dit fyrværkeri online. Sidder du derhjemme og bestiller i god tid, så får du også roen til at få bestilt det helt rigtige til din aften. Du kan derefter vælge enten at afhente fyrværkeriet ved et salgssted eller få det leveret direkte til din hoveddør. Køb kun fyrværkeri hos forhandlere, der har tilladelse til at sælge og opbevare fyrværkeri, så du får fyrværkeri, der er sikkert for dig at fyre af.

De gode råd om sikkerhed

Fyrværkeri er selvfølgelig ikke legetøj og skal bruges med omhu. Brug altid sikkerhedsbriller, når du er uden for nytårsaften eller på anden vis er tæt på fyrværkeri, også selvom det ikke er dig, der skyder af. Når der fyres fyrværkeri af, så hold som minimum den sikkerhedsafstand, der er angivet på fyrværkeriet. Derudover skal du selvfølgelig ikke lave fyrværkeri selv eller købe ulovligt fyrværkeri. Hold heller aldrig tændt fyrværkeri i dine hænder. Langt de fleste fyrværkeriskader er skader på hænderne, som blandt andet sker, fordi folk holder tændt fyrværkeri i hånden. Slutteligt skal du heller ikke gå tilbage til en fuser, for du kan risikere, at den lige pludselig går af.

Flot nytårsshow med batterier

Til det hele store fyrværkerishow nytårsaften, skal du selvfølgelig have batterier. Der er et stort udvalg af batterier, så det kan være svært at vide, hvad for nogle du skal vælge. Du kan blandt andet kigge efter, hvor mange bomber eller skud et batteri har. Det siger noget om, hvor længe showet varer, men ikke noget om farverne eller effekterne, som batteriet skyder af. Du kan også kigge efter, hvor meget krudt der er i et batteri. Der må højest være 1 kilo krudt i et enkelt batteri, mens kombinationsbatterier eller compound batterier må indeholde 2 kilo krudt. Hvor meget krudt, der er i, siger noget om, hvor meget fyrværkeri du får for pengene. Derudover kan du ofte også læse grafiske beskrivelser af fyrværkeriet eller se videoer af det, inden du køber, så du får en idé om hvilke farver og effekter, som I kan forvente at se.

Fyrværkeri for hele familien

For nogle er nytårsaften en aften med masser af alkohol og dans på bordene, mens andre vælger at fejre aftenen sammen med deres familie i ro og mag. Har I børn, skal de selvfølgelig også være med i festlighederne på en sikker og børnevenlig måde. Knaldperler, hundepropper og heksehyl er altid et hit hos børnene, men der findes i dag meget andet og spændende børnevenligt fyrværkeri, som du kan købe. Du kan finde sortimenter med flere slags børnevenligt fyrværkeri i, så I kan prøve noget forskelligt og få en mindeværdig aften sammen.

Hvor meget skal jeg købe?

Du må maksimalt have 5 kilo NEM krudt i dit hus, bil eller din lejlighed, så køb derfor ikke mere end dette. Det er den øvre grænse, men derudover er der mange forskellige meninger om, hvor meget fyrværkeri der er den rette mængde. Hvis I har svært ved at beslutte jer, så findes der mange gode sortimenter, hvor I får noget for enhver smag. Der findes sortimenter tilpasset ethvert budget, så selv hvis I ikke ønsker at bruge mange penge på fyrværkeri, kan I stadig få lidt forskellige raketter og batterier at skyde af omkring midnat. Derudover har sortimenter den fordel, at I kan spare mange penge på fyrværkeri sammenlignet med, hvis I køber alle raketterne og batterierne hver for sig.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.