Sådan låner danskerne penge i dag

Artiklens øverste billede

I takt med den digitale udvikling ændrer danskernes vaner sig hele tiden. Det gælder også for vores måde at håndtere vores økonomi og låne penge på. I dag vælger flere og flere danskere at låne penge online, og det kan gøres mere eller mindre effektivt. Bliv klogere på, hvordan vi låner penge i dag, her!

Et lån kan være en mulighed, hvis der skal investeres i noget mere kosteligt – eksempelvis et nyt hus eller en bil. Mindre lån, heriblandt kviklån, kan være smarte, hvis man har mindre, og måske uforudsete, udgifter. Har man spildt en sjat kaffe i computeren eller tabt telefonen i toilettet, kan et kvikt lån være en mulighed.

I dag findes alle typer af lån på nettet, og markedet er i høj grad rykket online. Det betyder, at det er her, danskerne researcher på, og udvælger, deres lån. Men hvordan gør vi helt præcist, og hvordan finder man det bedste lånematch?

Sammenligningstjenester nyder stigende popularitet

Når danskerne finder lån på nettet, har vi stor glæde af sammenligningstjenester. De kan hjælpe os med at finde det bedst mulige lån til den specifikke situation, og med LoanScouter.com og lignende sider bliver det en del nemmere at beslutte sig. Her kan man nemlig hurtigt danne sig et overblik over de forskellige priser på markedet.

Visse sammenligningstjenester har også den smarte funktion, at de kan indhente tilbud til dig. Ved at indtaste nogle basale oplysninger om dig og din økonomi kan du således få indhentet en lille håndfuld tilbud, som matcher din situation bedst muligt. Og så er det bare at vælge det lån, som er det bedste match. Du kan selvfølgelig også takke nej, for det er ganske uforpligtende, indtil du indgår en konkret aftale med en bank.

Sammenligningstjenester er fordelagtige af flere forskellige grunde, og det nyder danskerne godt af. Først og fremmest gør de det nemmere at researche på, og udvælge, en hvilken som helst type af lån. Derudover skaber de også konkurrence blandt bankerne, hvilket presser priserne så langt ned som muligt. Den store gennemsigtighed på tjenesterne gør det nemt at gennemskue, hvilke tilbud, som er de bedste.

Dét kigger danskerne efter, når vi låner penge

Når danskerne låner penge, er der nogle bestemte kriterier, vi går frem efter. Det er med til at sikre, at vi ender ud med det lån, som giver bedst mening i situationen. Først og fremmest skal lånets størrelsesorden selvfølgelig passe til formålet - et hus kræver et større lån, mens en ny vaskemaskine kræver et mindre.

Derudover skal man sørge for, at man kan overholde løbetiden, så lånet bliver tilbagebetalt til tiden. Ellers risikerer man nemlig ubehageligt høje renter. Generelt er lave renter værd at kigge efter, men lav ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent) kan faktisk give et mere præcist indtryk.

Visse låneformer vil automatisk give en lav rente, fx samlelån, hvor man vælger at samle flere forskellige lån hos én bank. Små, hurtige lån vil i reglen have en højere rente og kortere løbetid end de større lån, så det er også værd at være opmærksom på.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.