Bilferie er blevet en populær ferieform

Artiklens øverste billede

Bilferier er blevet meget populært i Danmark og resten af Europa. I kølvandet på corona-pandemien er ferieformen blevet attraktiv, og flere og flere pakker bilen og kører afsted.

Men bilferien er forbundet med nogle andre praktiske overvejelser end den klassiske charterferie. Læs mere om ferieformen her i artiklen og få inspiration til din næste kør-selv-ferie.

Bilferien er en stigende tendens

Bilferien som rejseform er blevet mere populært blandt danskerne, faktisk er bilferiens popularitet steget med 12 procent på blot et år.

I 2019 blev 22 % af alle længere rejser foretaget med bilen som transportmiddel. Og allerede året efter var det antal steget til 30 %. Stigningen er højst sandsynligt forbundet med rejserestriktionerne fra Covid-19, men bilferien har nogle klare fordele, som det virker til, at flere danskere er blevet opmærksomme på. Samtidig er det også langt mere bæredygtigt at køre til feriedestinationen end at rejse med fly.

Bilferien giver dig den ultimative frihed

Bilferien giver først og fremmest andre muligheder for fleksibilitet og den ultimative frihed i forhold til planlægningen. Du kan lægge ruten præcis, som du synes, og det er helt op til dig at sætte tempoet for, hvornår du gerne vil være fremme ved den endelige destination.

Der er rig mulighed for at opleve en masse undervejs, og du og familien kan nå at opleve flere lande på én ferie. Selve køreturen kan faktisk ende med at blive en hel miniferie i sig selv – en slags ferie i ferien. Og du kan tilpasse rejsen specifikt til dine ønsker og dit temperament. Du kan nemlig kombinere bilferien med lige præcis det ophold, du og familien drømmer om, uanset om det er camping eller et all inclusive luksushotel.

I virkeligheden er det kun din fantasi, der sætter grænser for, hvordan køreturen skal stykkes sammen, og derfor virker det også selvsagt, at bilferien er steget i popularitet.

Sørg for at din vejhjælp gælder i Europa

Men uanset hvilken rejseform du vælger, er alle ferier forbundet med praktik, og det glæder også bilferien. Inden du fastsætter dig på rejsedestination og rute, er det for eksempel en god ide at sørge for, at du har vejhjælp i Europa.

Med et internationalt vejhjælpsabonnement, får du større sikkerhed på de europæiske motorveje. Og du ved, at hjælpen altid er i nærheden, hvis behovet skulle opstå på ruten. Du kan være sikker på, at du og hele familien får den nødvendige assistance, så I kommer trygt frem og hjem igen, uanset hvilke forhindringer bilen skulle give jer undervejs.

Tegn et vejhjælpsabonnement der dækker dig fuldt ind

Når du skal tegne din vejhjælp, er det lige som ved alle andre forsikringer vigtigt, at du få den rigtige dækning, som passer til dig og dine behov.

Her er det en god ide at få hjælp af eksperter på området, så du er sikret den ultimative tryghed på din bilferie.

SOS Dansk Autohjælp består af erfarne eksperter i logistik og autohjælp, og deres ydelser dækker hele Europa. De er desuden en del af SOS International, som er ejet af 13 af de største nordiske forsikringsselskaber.

Derfor er du en del af Rødt Kort-ordning, hvis din bil er kaskoforsikret. Her får du adgang til Rødt Kort-appen. Med den smarte app er du sikker på, at hjælpen altid er lige ved hånden. De tilbyder nemlig en døgnåben alarmcentral, så du altid få fat i dansktalende rådgivere, hvis du får behov for hjælp på vejene. Med den rigtige vejhjælp i kufferten, kan du trygt pakke bilen og kører mod ferien, uanset hvor i Europa, du gerne vil rejse hen.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.