<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Direkte

3 ting du ikke må glemme til jul

Julen er et af årets højdepunkter for rigtig mange mennesker. For det fleste mennesker handler julen meget om traditioner og at man gør det samme som man gør hvert år. Dette kan både være i forhold til hvordan man afvikler selv aftenen, til hvad man spiser, eller om danser rundt om juletræet eller ej.

Mange familier har deres helt egne traditioner, men der er dog nogle ting som vi alle sammen kan blive enige om, hører sig til en god og traditionel dansk juleaften. I denne artikel giver vi dig derfor 3 tips til ting, som du absolut ikke må glemme til jul.

Juletræet

Juletræet er det ultimative symbol på at det er blevet jul. Hvis man ikke har et juletræ, så er det bare ikke rigtig jul og det er derfor en af de ting man absolut ikke må glemme eller nedprioritere. For nogle handler det bare om at det er besværligt at transportere, men den undskyldning duer ikke længere, for i vore dage er levering af juletræ nemlig gået hen og blevet en ting. Det gør let og hurtigt at få sit juletræ hjem, helt uden at man skal ud i det kolde vejr, og enten fælde sit juletræ eller købe det og slæbe det med hjem.

Franske kartofler

Nogle elsker dem, andre hader dem, men det er bare ikke rigtig jul, hvis man ikke serverer lune franske kartofler til julemaden. Disse saltede kartoffelskiver er egentlig tænkt som en snack, men det er endt med at blive en fast del af danskernes julebord. Man kan diskutere hvordan traditionen startede, men det er ikke utænkeligt, at det var fordi at der sad en masse sultne julegæster og ventede på maden, og der derfor blev sat en skål franske kartofler på bordet, for at stille den lille sult.

Gaverne

Selv de helligste af de hellige må tilstå, at uanset hvordan man vender og drejer det, så betyder gaverne rigtig meget for at det bliver en god juleaften. Ikke kun de store og dyre gaver, men også de gaver der er betænksomme og som kommer fra hjertet. Et grimt askebæger ud af ler, lavet af lille Ole i børnehaven, til en forælder der ikke ryger, kan bringe endnu mere glæde end selv den største og dyreste gave. Børnene har dog nogle lidt andre forventninger til gaver, så det er en god idé at bruge lidt mindre på de voksne og lidt mere på børnene. Selvom vi alle elsker jul, så er det på mange måder også børnenes højtid.

Følg
Jyllands-Posten