<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Direkte

Disse tre ting vil give dig en bedre alderdom

Heldigvis bliver vi ældre og ældre, det er en god ting. Alderdommen er en luksus, der ikke er alle forundt, men for mange danskere er alderdom og tanken om at blive ældre lidt ubehagelig. Der kan følge en del bekymringer med disse tanker, der er dog en række ting, du kan gøre, der sikre dig en bedre alderdom og måske endda et bedre liv nu her.

Økonomi

Økonomi betyder meget for vores velvære. Egentligt betyder det ikke særlig meget, hvor mange penge vi har, men det betyder meget, at vi ikke er bekymret over økonomien. Økonomisk overblik og forudsigelig betyder tryghed i hverdagen. En pensionsopsparing er vigtig for at lægge et godt fundament for at få en bedre alderdom, hvis der er penge nok til en rejse, uforudsete udgifter og lidt luksus i hverdagen, så kan det give yderlige trivsel og glæde.

Sundhed

En naturlig bekymring omkring at blive ældre er ens helbred. Vil man være i stand til at passe på sig selv, eller vil man have ondt? Det er selvfølgelige svært at forudse og til dels afgjort af tilfældigheder, men vi kan altså gøre rigtig meget lige nu for at sikre at vores alderdom bliver længere, og vi forbliver raske.

Daglig motion nu vil forbedre din livskvalitet med det samme, men det vil også sikre dig et bedre helbred som ældre. Din muskelmasse forsvinder hurtigere og hurtigere, som du bliver ældre, så der skal mere til for at opretholde den samme styrke, smidighed og kondition.

Ensomhed

Desværre føler rigtig mange ældre sig ensomme, og det er en svær ting at snakke om. At være ensom er forbundet med skam og følsomhed. Der er selvfølgelig grænser for, hvordan du kan sikre dig mod ensomhed, men det er en god idé at skabe vaner med gode venner eller veninder. Aftal at mødes en gang om måneden til mad for eksempel. Så skal til at finde kalenderen frem hver gang i ses. Mange ældre oplever også et stort fællesskab i frivillige organisationer og til hobbyaktiviteter, så det kan også være en mulighed, hvis du oplever at være ensom som ældre.

Selvom man har travlt med ens partner og ens børn, så er et netværk af venner utroligt vigtigt, men venskaber skal plejer og prioriteres, hvis de skal gro.

Følg
Jyllands-Posten