<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Direkte

Skal du rejse i efteråret? Sådan rejser du trygt i Europa

Corona-rejsevejledningerne er lige blevet skrottet af et politisk flertal i Folketinget. Selvom det er godt nyt for dig, der godt kan lide at rejse, er Corona stadig derude og lurer på ferien. Med få forholdsregler kan du dog trygt komme afsted på en ferie i efteråret.

Verden lukker mere og mere op, og det er ligeledes blevet nemmere at rejse rundt i Europa. Nu behøver du heller ikke længere tænke på de farvede rejsevejledninger, når du tager afsted. Men Corona er der stadig og kan dermed potentielt udgøre nogle problemer for dig, når du er afsted.

Vi giver dig et overblik over, hvilke forholdsregler du bør tage, for at rejse trygt og sikkert rundt i Europa.

1. Tag bilen til lufthavnen

Selvom du er færdigvaccineret eller måske tidligere smittet, er det ikke nogen garanti for, at du ikke kan opfange smitten igen. For så vidt muligt at undgå det inden ferien, kan du med fordel tage bilen i stedet for offentlig transport til lufthavnen.

Selvom det selvfølgelig kræver, at du efterlader bilen i lufthavnen og skal betale for det, kan det være med til at give ekstra tryghed. Dertil er det også dejlig nemt at komme hjem igen, når du lander. Vil du gerne have overblik over parkeringssituationen, inden du kører ud i lufthavnen, kan du med fordel besøge www.easyairportparking.de, som giver et fuldt overblik over parkeringsmuligheder.

2. Tegn en god rejseforsikring

Rejseforsikring er noget, man håber, man ikke får brug for. Men skulle uheldet være ude, er det rart med en rejseforsikring, der træder i kraft, hvis du er nødt til at isolere dig på et hotel eller på anden måde bliver påvirket af Corona.

Det er ikke alle rejseforsikringer, der har en god dækning, når det kommer til Corona. Så sørg for at tjekke op på det inden rejsen og tegn eventuelt en enkeltrejseforsikring ved siden af, så du er sikker på, at du ikke får en kedelig afslutning på en ellers god ferie.

3. Hav din egen sprit med

Selvom der stadig skal bruges mundbind på offentlige steder, hoteller og restauranter mange steder i Europa, er det ikke ensbetydende med, at der stadig er sprit tilgængeligt. Dette er mange steder ved at blive udfaset til trods for, at Corona stadig ligger og lurer.

Så vil du gerne være sikker på altid lige at kunne spritte hænder, når du har været i et supermarked eller rørt ved et håndtag, er det en god ide at medbringe eget sprit. Husk at lægge det i kufferten, hvis beholderen er større end 100 ml.

4. Besøg turiststeder tidligt eller sent på dagen

Mange mennesker på samme sted er stadig en risiko, selvom smittetallene er faldende. Vil du gerne undgå at komme til at stå som sild i en tønde sammen med andre turister, kan du med fordel planlægge at komme afsted på tur meget tidligt om morgenen eller i forbindelse med solnedgangen.

Det nedsætter væsentligt din risiko for at hive Corona med hjem på hotelværelset. Ja, og så får du også meget mere ud af dine oplevelser, fordi du ikke skal dele pladsen med alle andre.

Følg
Jyllands-Posten