<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Direkte

Sådan passer du godt på din computer i hverdagen

En computer er for mange en investering. En investering i arbejdet, en investering i studiet eller en investering i en hobby. Derfor er det også vigtigt, at du ved, når du har lavet denne investering, hvordan du bedst passer på din computer i hverdagen, så du kan være sikker på, at den holder så længe som muligt. Nedenfor kan du læse tre gode råd, som du kan vælge at benytte dig af, når du gerne vil sørge for, at din computer er i den bedste form muligt. Det er vigtigt både at passe på sin computers software som hardware, og der er heldigvis flere metoder til at komme godt i mål med processen.

Hav en god computertaske

Det første du skal gøre for at passe godt på din computer i hverdagen er, at du skal investere i en god computertaske. En computer er et fintunet stykke elektronik, og det er sjældent, at de kan tåle slag og bump på vejen, og det er derfor nødvendigt, at du sikrer din computer med en taske, som kan tage imod slagsen, når du tager din computer med ud i verdenen. Der er flere hundrede på markedet, og det vigtigste er blot, at du finder en taske, som er tyk nok, og som har den helt rigtige størrelse.

Tag alle ledninger ud inden transport

Når du skal transportere din computer, så er det vigtigt, at du tager alle ledninger ud, inden du tager den med dig i tasken. Dette er både ledninger til strøm og eventuelle høretelefoner, som du har tilsluttet din computer. Dette er vigtigt, da du ellers kan risikere, at dine ledninger knækker af, og de bliver siddende i computeren, hvilket vil ødelægge både maskinen og dine høretelefoner eller oplader. Det kræver ikke meget, at disse ledninger får et knæk, så du bør derfor altid tage dig tiden til at sørge for, at din computer er klar til transport.

Rens din computer en gang om ugen

Til slut er det nødvendigt, når du skal vedligeholde din computer i hverdagen, at du renser den. Dette er både, når der er tale om software, da du skal holde virus fra din computer, men det gælder også dit hardware, da dette hurtigt kan blive beskidt og nusset, hvis ikke du renser din computer. Her skal du både rense din skærm og dit tastatur, så du er sikker på, at du har en så ren computer som muligt. Dette vil forlænge computerens levetid, og du vil kunne nyde din elektronik i flere år ud i fremtiden.

Følg
Jyllands-Posten