<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Direkte

En mere bæredygtig hverdag

De fleste er nok på den ene eller anden måde begyndt at ændre lidt i sine vaner på vegne af klimaet. Selvom det måske ikke virker som om, at det kan gøre en forskel i det store hele, så er det alles ansvar at passe på kloden, og derfor kan man også gøre en indsats. Derudover er det faktisk nemmere at leve bæredygtigt, end man lige skulle tro. Læs mere om det her.

Tænk over menuen

Noget af det, som ofte bliver nævnt i forbindelse med klima og bæredygtighed, er, at man skal kigge på en grønnere kost. Her kan man først og fremmest vælge at skære ned på noget af det kød, man spiser, særligt kød fra ko, da det er en af de store klimasyndere.

Derudover kan man også prioritere at spise lokale råvarer, da man på den måde undgår varerne, der er blevet fragtet fra den ene side af jorden til den anden - det har en også en effekt på klimaet.

Hop på cyklen

Hvis det er muligt, kan man også overveje, om det hele tiden er nødvendigt at bruge en masse benzin fra bilen til at komme rundt omkring. Hvis din arbejdsplads er langt væk, kan det selvfølgelig være den eneste løsning, men hvis du eksempelvis skal hen og handle et par ting, og du bor nogenlunde tæt på, så er det bare med at hoppe på cyklen i stedet for.

Der er mange områder, hvor man faktisk ikke behøver at være så afhængig af sin bil, og udover at det selvfølgelig er bedre for miljøet, så er det også rigtig godt for dig at få noget frisk luft og en masse vind i håret, når du er på vej.

Valg af tøj

Når det kommer til miljøet, er modeindustrien en af de helt store svinere, og derfor kan man også tænke lidt over, hvilket tøj man køber, og om man hele tiden har brug for at købe nyt og moderne tøj.

Man kan eksempelvis prioritere at købe sit tøj fra brands, der fokuserer på bæredygtighed og kvalitet, som eksempelvis By Green Cotton. Derudover kan man også gå mere i genbrugsbutikker, loppemarkeder og lignende. Genbrugstøj behøver nemlig ikke at være gammelt tøj, som har ligget i en skuffe i mange, mange år - det kan lige så godt være et helt nyt stykke tøj, som bare ikke kunne passe personen, der købte det.

Følg
Jyllands-Posten