<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Direkte

Lev længere med god vin

Der var engang, hvor det var helt normalt, at se læger og tandlæger smilende reklamere for diverse cigaretmærker. I hvid kittel og med tændt smøg i hånden. Det døde så i takt med at videnskaben blev en del klogere på rygningens skyggesider. Men hvad så med vin kunne man fristes til at spørge? Kan en læge med god samvittighed godt anbefale vin uden at ende på hjul og stejle?

Vin er rig på antioxidanter

Svaret er faktisk både ja og nej. Det er ingen hemmelighed, at vin er hjemsted for både alkohol og kalorier, så en læge kan naturligvis aldrig tilråde at gå amok i vin. Men samtidig er både hvidvin og rødvin rig på både antioxidanter og mineraler. Derfor er vin i moderater mængder slet ikke så tosset set ud fra et sundhedsperspektiv. Eksempelvis er den gennemsnitlige levealder i Spanien, Frankrig og Italien flere år højere end den danske, samtidig med at det gennemsnitlige vinforbrug i de tre lande langt overgår det danske.

Bobler beskytter hjernen

Med til vinens gavnlige effekter hører også et klinisk studie tilbage fra 2015 foretaget på universitetet i Reading. Her fandt forskere i hjernesygdomme frem til at tre glas Champagne om dagen kan forebygge demens og Alzheimer’s. Det er måske lige i overkanten af, hvad Sundhedsstyrelsen prædiker, men den forebyggende effekt på de to alvorlige sygdomme, er værd at notere sig.

Mere god vin end nogensinde før

Er du glad for vin, tilhører du måske også dem, der synes livet er for kort til dårlig vin. Og det kan der bestemt være en sandhed i – især nu, hvor verden aldrig før har produceret så megen god vin. Stadig flere producenter går over til at fokusere på kvalitet fremfor kvantitet. Det gør de ved at holde udbytterne nede, undlade brug af alskens kemikalier og kaste en masse kærlighed efter arbejdet fra drue til færdig flaske.

Vinelskerens danske mekka

Mange af verdens førende og mest lovende vinproducenter er samlet hos FineWines, som er intet mindre end vinelskerens mekka. Her finder du alt fra de bedre dagligdags vine helt op til vinsamlerens allervådeste drømme. Omdrejningspunktet er kærligheden til god vin, det overraskende glas, flasken man husker evigt og glæden ved at drikke noget, som burde koste meget mere. Og én ting kan du være sikker på – hos FineWines er man overbevist om, at du lever længere med god vin.

Følg
Jyllands-Posten