<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Direkte

Hvornår skal man købe eller lease materiel til virksomheden?

De fleste lager- og logistik virksomheder i dag råder over en større maskinpark. Særligt er gaffeltrucks med optimal løftekapacitet en forudsætning for, at arbejdsopgaverne kan løses, når tunge ladninger skal rokeres, eller fragtes ind og ud.

Der er imidlertid stor forskel på typen af gaffeltruck, og valget af model bør tage udgangspunkt opgavernes natur. Det er ikke underordnet, om truckens løftekapacitet er 1600 eller 8000 kg., da denne har indflydelse på både effektivitet, stabilitet og sikkerhed - og det samme gælder for løftehøjden.

Der findes adskillige modeller på markedet med forskellige motortyper, og mange steder kan trucken tilpasses førerens behov. Priserne på gaffeltrucks varierer naturligvis efter type og ekstraudstyr, og det kan hurtigt løbe op, når først man ser værdien i at tilpasse trucken efter arbejdsforhold og brugervenlighed.

Der er penge at spare med leasing af gaffeltrucks

Når man skal udvide sin maskinpark med nye gaffeltrucks, kan det hurtigt blive en relativ omkostningsfuld affære. I andre tilfælde kan man som virksomhed have brug for en bestemt type truck til en særlig type opgave i en kortere periode - og i sådanne tilfælde, kan det hurtigt blive en stor investering at købe fra ny.

Hos Conmas har man derfor valg at udbyde al materiel til leasing. Det betyder, at man ved leasing af en ny gaffeltruck kun betaler for den periode, trucken anvendes i.

Dette er en rentabel løsning, der sikrer, at man som virksomhed kun betaler en fast ydelse, samtidig med at man undgår uforudsete regninger til service og vedligeholdelse, da denne oftest tilfalder udbyderen.

Hos Conmas sammensættes favorable leasingaftaler, der opfylder de nøjagtige krav og behov, som leasingtageren måtte have. Når leasingaftalen udløber, kan man vælge at forlænge perioden eller lease en ny model, så man altid har den nyeste maskine på markedet. Dermed er der tale om en midlertidig og stærkt formindsket udgift set i forhold til, når man køber materiel på almindelig vis.

Kontant afregning har sine fordele på sigt

I modsætning til leasing, giver det et sundt aktiv for en virksomhed, når man ejer sine egne maskiner. Selvom det er en investering, tjenes den formentligt sig selv ind igen, og sørger man for at vedligeholde trucken optimalt, er man godt kørende i mange år frem.

Til gengæld hviler hele ansvaret hos virksomheden; det gælder forsikringer, udgifter til drift, service, reparation og anden vedligehold. Og jo længere tid man ejer en maskine, jo mere værdi vil den også miste.

Det er således ofte spørgsmålet om virksomhedens likviditet, der bliver afgørende for, om det kan betale sig at købe eller lease gaffeltrucks og andet materiel i øvrigt.

Følg
Jyllands-Posten