<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Direkte

Flere unge vil opleve problemer med hørelsen

Man forbinder ofte høretab med den ældre generation, men som tiderne ændrer sig, og ny teknologi kommer til, vil flere unge blive en del af statistikkerne. Efter opfindelsen høretelefoner og walkmans er det at høre musik hvor som helst blevet et levevilkår. På cyklen, i fitnesscenteret, på arbejdet. Alle vegne er det blevet normalt, at man har musik og lydbog til at spille i de små højtalere.

Høreklinikker tilbyder hjælp til alle aldersgrupper

Hos Høreklinik Århus kan du få hjælp og rådgivning over telefon, hvilket ofte kan gøre skridtet nemmere at tage, hvis du er et yngre menneske, som ikke synes, at hørelsen er, hvad den har været. Det er muligt at teste hørelsen online, og derfra kan man tage stilling til, om det er en god idé med en konsultation, hvad end det er online eller fysisk,

Det kan være svært at tage det første skridt, og anerkendelse af ens høreproblemer er vigtig, så man kan få den rette hjælp. Lider man af tinnitus, er der også hjælp at hente. Tinnitus kan nemlig være påvirket af selv små høretab, og i de tilfælde vil det rette høreapparat kunne hjælpe.

Konsekvenser af høretab

Det er som udgangspunkt ikke farligt at miste dele af sin hørelse, men det kan have store konsekvenser på mange aspekter af ens liv. Hvis ens hørelse påvirker muligheder for at kommunikere, kan man nemt miste lysten til at tilbringe tid med andre mennesker, og det kan i sidste ende gå ud over livskvaliteten, og man kan ende i en dårlig spiral.

Har man nedsat hørelse er det ofte hårdere at deltage i sociale arrangementer, da det tager meget energi for personen at skulle lytte ekstra godt efter. Det er derfor essentielt, at man som høreskadet ikke overbelaster sig, samt at man gør folk opmærksomme på, at de skal tale klart og tydeligt. Om det er en høreklinik i Århus eller andre steder i landet, vil du ofte kunne teste et høreapparat og se, om det kan forbedre din livskvalitet.

At have høreapparater behøver ikke tage tid

Der er mange grunde til, at nogle mennesker holder sig fra at få høreapparater. En af grundene er, at mange frygter, at det er tydeligt i øret. Men i dag er apparater så små, at man slet ikke spotter dem på mange mennesker.

Et andet aspekt, der gør høreapparat til et fravalg er, at det tager meget af ens dyrebare tid. Vælger man sin klinik med omhu, behøver det faktisk næsten ikke fylde noget. Hos en høreklinik i Århus tilbyder de eksempelvis telefonkonsultation og laver fjernjustering af høreapparaterne, så du kan få den perfekte lyd, når det passer dig.

Skru ned for lyden og medbring ørepropper

For mange unge mennesker, er det svært at se på hørelsen som en slags opsparing. Jo bedre du passer på den nu, jo mindre skade vil der være, når du bliver ældre. Derfor er det godt at implementere regler, som er mere håndgribelige for unge såvel som gamle, så kan det være, at du i fremtiden slipper for at besøge en høreklinik i Århus.

Følg
Jyllands-Posten