<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Direkte

Står du overfor et byggeprojekt? Her er de ting, du skal være særligt opmærksom på

Der er mange ting, man skal være opmærksom på, når man står overfor et byggeprojekt. Alt lige fra materialer og budget til det juridiske og logistiske.

Få råd og vejledning til dit byggeprojekt med en professionel

Med alle de ting, der lovmæssigt, sikkerhedsmæssigt osv., der skal være på plads, kan det være en god ide at alliere sig med en professionel. En konstruktionsingeniør kan blandt andet hjælpe dig med en statisk beregning, hvor bygningen bliver målt og regnet til, hvor de bærende vægge skal stå, hvordan dit fundament skal sættes, hvordan din terrasse skal sættes op osv. Det er lovpligtigt at have en statisk beregning før man påbegynder et byggeri.

Hav styr på budgettet inden byggeriet

Det er ikke en billig affære at starte et byggeri. Udover at skulle have fat i en konstruktionsingeniør, skal der også skaffes materiale og hyres et byggefirma – hvis ikke man gør det hele selv. Ved byg af hus er der mange lag, der skal laves. Fundament, hvor der skal alt lige fra cementstøbning til diverse VVS-installationer til, for at der kan bygges et hus ovenpå. Find også flere råd på byggeribloggen; Byg-selv.dk.

Dernæst kommer ’skelettet’, altså bindingsværk, mursten og lignende, der skal sættes op. Dertil er der også husisolering og til sidst skal interiøret også bygges. Derudover skal der også købes en grund, hvorpå huset kan bygges. Derfor er det vigtigt, at man inden påbegyndelse af et byggeri, for sparet en god portion penge sammen, da der kommer til at være mange bolde i luften.

Hav is i maven og mærk efter

Som før nævnt kommer man til at skulle have mange bolde i luften, når man står overfor et byggeri. Derfor er det vigtigt at have is i maven og mærke efter, når man skal vælge det rigtige byggefirma. Der er en masse derude, der vil tilbyde dig den bedste pris og service. Heldigvis er der med den teknologiske udvikling en masse muligheder for at sikre sig, at man vælger det rigtige firma.

Kommentarer på Google og TrustPilot er måder, hvorpå man kan undersøge, hvorvidt det firma, man overvejer at vælge, giver et godt produkt. Derudover skal man ikke undervurdere sin mavefornemmelse. Det er vigtigt at have en god kemi med firmaet, så du føler dig tryg ved at de laver det arbejde for dig

Vær ikke alene med projektet

Det er vigtigt ikke at være alene med et byggeprojekt. Det kan være en god ide at sparre sine ideer med en ven, kæreste/ægtefælde, familie osv. Man kan hurtigt få en masse ideer og forestillinger omkring, hvordan man forventer resultatet kan blive, og ved at sparre sine ideer med en, man stoler på, kan man snakke og blive guidet til at ens ideer ikke er for vilde og ens tætteste kan gøre, at man ikke ryger ud ad en tangent. Ens tætteste har ofte et andet syn på det, man skal igennem i livet, og det andet syn kan gøre, at du ikke mister fokus.


Følg
Jyllands-Posten