<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Direkte

Skal man altid gå i banken efter et lån?

For rigtig mange er et lån lig med et besøg i banken, og det forstår man egentlig godt. Det har længe været sådan, at hvis man skulle låne nogle penge, så kunne man opsøge sin bank og håbe på et ja. Nogle gange var man heldig, og andre gange var man uheldig, og det kunne egentlig føles lidt som en tilfældighed, hvorvidt man var heldig eller uheldig den pågældende dag. Ligesom alt andet i vores samfund tit bryder med gamle normer, så gør lån det faktisk også. Det er nemlig muligt at låne penge rigtig mange andre steder end hos banken.

Banken er heldigvis ikke vores eneste lånemulighed længere, der er kommet rigtig mange andre spillere på banen, hvilket resulterer i, at vi langt oftere kan låne de penge, vi har brug for. Et forbrugslån er blevet meget populært, og det er, fordi du næsten altid kan låne de penge, du behøver her, og de er uhyre billige at betale tilbage. Der er ikke skjulte omkostninger eller gebyrer, som du ikke havde hørt om. Det er altså ganske sikkert at låne penge igennem et forbrugslån, og du kan finde et billigt forbrugslån her.

Er banken ikke den sikre løsning?

Dette spørgsmål er faktisk meget normalt, da rigtig mange mennesker har en skepsis over for alle andre lånemuligheder end banken. Dette er hovedsageligt fordi, de ikke har sat sig ordentligt ind i det, men også fordi, man hører så meget omkring skjulte omkostninger og tårnhøje renter. Folk ville vide, at et forbrugslån slet ikke var så farligt, hvis de researchede det lidt og indså, hvad det egentlig var.

Det er ikke ensbetydende med, at man nu slet ikke skal låne af banken, det kan nemlig også være en ganske fin løsning, og det er altså nu engang noget af det, man kender. Dette kan for nogle gøre selve oplevelsen bedre, når det er noget, de kender, de kan forholde sig til. Men for at svare på spørgsmålet fra overskriften: Nej, du skal ikke altid gå i banken, banken kan være en fin løsning, men der er altså også rigtig mange andre gode løsninger.

Hvor mange tager forbrugslån?

Hver fjerde ung havde i 2018 et forbrugslån, og det er der i sig selv intet galt med. Det er helt fint, at de tyer til andre metoder end den traditionelle måde ved at låne pengene i banken. Det, som er vigtigt at forstå, er, at der aldrig er noget galt med et lån i sig selv. Der er noget galt med et lån, hvis man ved, at man ikke kan betale pengene tilbage igen. Du låner nemlig ikke for at være i gæld resten af dit liv, du låner fx for at komme ud af en svær situation, eller måske kickstarte din drøm.

For at kigge på de unge igen, så er der altså intet galt i, at de har et forbrugslån. Der, hvor vi generelt skal lægge mere fokus, er, at vi kun skal låne, når vi som sagt ved, at pengene realistisk set kan betales tilbage igen. Det er også noget af dette, der giver forbrugslån et negativt ry for nogle individer. Fordi man kun hører historierne omkring, at nu har så mange lånt penge den vej igennem, og nu kan de ikke betale tilbage igen. Man hører aldrig om ham, der brugte forbrugslånet til at realisere den drøm om en virksomhed, han havde, hvor han nu for længst har betalt hele lånet tilbage igen.

Følg
Jyllands-Posten