<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Direkte

Guide: Sådan kommer du dine gældsregninger til livs

Der kan være mange årsager til at man er havnet i en dyb gæld. Fælles for alle gør det sig dog gældende, at det føles som en tung byrde på ens skuldre. En byrde som kan være svær at komme af med, når først man er havnet i situationen. Med denne guide hjælper vi dig til at skabe overblik over gældsituationen og de muligheder du har for at få bugt med gælden.

Hvert år havner tusindvis af forbrugere i den såkaldte gældslænke, hvor gældsregninger flyder og påvirker hverdagens trivsel. Det er derfor ikke en uset situation, men en situation som man bør komme til livs. Uanset om det er en skilsmisse, et konkursnedbrud eller noget helt tredje, findes der heldigvis løsninger på denne overskyggende og livsnedbrydende tilværelse.

Skab et overblik

For at kunne få bugt med gældsregninger og derved komme dem til livs, kræver det først og fremmest at man danner sig et overblik. En fordel er derfor at finde alle gældregninger frem fra skuffen, og således finde frem til det samlede beløb du alt i alt skylder.

Med dette beløb kan du hermed fastsætte et mål, og jagten på at blive gældfri vil derved blive mere realistisk og opnåelig. Skab struktur ved at indsætte alle informationer i et Excel ark, så du både har navnet på kreditorerne, det månedlige afdrag og den samlede tilbagebetaling.

Saml dine lån

Har du gennem årenes løb optaget mange forskellige lån hos diverse kreditorer, kan du med fordel samle dem, og derved spare penge med samlelån. Hermed vil alle dine mindre lån blive slået sammen til ét, og renten vil således blive mindre, hvorved du vil opnå et større månedligt afdrag, og således tilbagebetale din gæld hurtigere.

Derudover er et samlelån en mere overskuelig måde at skabe overblik over din gæld. Mange små lån kan virke uoverskueligt, og kan derfor være en længere proces at få tilbagebetalt inden den forfaldne dato.

Tænk økonomisk

En af de mest almene årsager til at folk havner i gæld skyldes, at de sjældent har et overblik over deres privatøkonomi og derved forbruger mere end de tjener. En fordel kan derfor være at fremlægge et budget og kigge alle månedlige poster igennem. Vil der være visse områder som man kan skære ned på og derved foretage mere økonomiske alternativer eller fuldstændig fravælge? Transport, streamingtjenester og øvrige fornøjelser er blandt nogle af de poster som kan medføre store forandringer i økonomien.

Arbejd mere

I visse tilfælde hvor gælden er på sit værste, kan det være nødvendigt at tage ekstra timer, eller i givet fald ansøge om et ekstra arbejde. Hermed vil man hurtigt opleve en større månedlig fortjeneste, som kan komme til gode i forhold til afdraget på gæld.

Følg
Jyllands-Posten