<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Direkte

5 klassiske fejl som du laver, når du griller

Er du blevet bidt af en gal grilltang for nylig, eller måske føler du efter utallige grillaftener, at du har godt styr på det der med at grille? Mange danskere elsker at grille, men det er ikke altid, at alle helt ved, hvordan man mestrer det. Der er utallige potentielle fejl, som du kan risikere at lave, når du bruger din grill til at grille kød og bøffer på. Vi har samlet en række af de mere klassiske fejl, som mange tit laver, men som du nemt kan undgå.

1# Du glemmer at rengøre din grill

Vi ved det godt; rengøring og vedligeholdelse er ikke altid lige det fedeste, og du tænker måske, at det ikke gør noget, at resterne fra gårsdagens grillsession stadig hænger lidt forkullet fast på risten. Realiteten er dog, at du blot risikerer, at dit nye grillkød hænger fast i de gamle rester. Dette ender blot med, at din grill bliver fyldt med flere og flere rester, som gør, at grillen er langt uden for renlig rækkevidde. Derfor er det blot at gribe grillbørsten og gå i gang.


2# Du tjekker for meget til kødet

Det er bare fristende at tjekke til kødet med jævne mellemrum; ja, faktisk virker det nærmest som en automatisk handling. når du er grillmester. Dog bliver du nødt til at have lidt tålmodighed, da dine gentagne løft af grilllåget resulterer i en grilltemperatur, der hopper op og ned. Når du åbner låget til gasgrillen, mister du varme, mens varmen omvendt bliver øget ved kulgrill. For at kunne få perfekt tilberedt kød, kræver det en mere jævn temperatur.

3# Du har gang i for meget forskelligt på én gang

Du har en stor grill med plads til en hel masse, og det er naturligvis superfedt, ikke? “De andre skal jo have lidt forskelligt at vælge mellem” er tanken oftest. Dog hvis du har gang i for meget forskelligt kød på samme tid, kan du komme til at miste overblikket over de mange forskellige grilltider og ikke mindst optimale grilltemperaturer. Dermed får noget for meget og andet for lidt. Hold det derfor simpelt, og bestem dig helt for, hvad du vil servere for dine gæster.

4# Du benytter dine fingre til at fornemme, hvornår kødet er færdigt

For nogle virker denne simple metode som et smart hack til altid at få en perfekt stegt bøf, alt efter om du foretrækker dit kød rødt, mellem stegt eller gennemstegt. Sandheden er dog, at dette trick kræver mange års professionel erfaring og en særlig finfølelse for at kunne være en pålidelig metode. Folk har nemlig også forskellige fingre og hænder samt forskellige fornemmelser af, hvornår kødet føles rigtigt. Derfor er dit bedste trick som udgangspunkt altid et pålideligt grilltermometer.

5# Du serverer kødet med det samme

Sulten er for alvor begyndt at trænge sig på. Dine tænder løber nærmest i vand ved synet af en færdiggrillet bøf. Tit når kødet knap at forlade grillen, før du har skåret det første stykke. Undgå brændte tunger og spild af lækker kødsaft ved at lade kødet stå i bare et par minutter. Resultat er som regel endnu lækrere og mere saftigt kød.

Følg
Jyllands-Posten