<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Direkte

Kom hurtigt i job

Når du kommer på den anden side af din uddannelse, kan det virke uoverskueligt at finde et job. Dagen er ikke længere struktureret af skoleskemaet, og du kan komme til at sidde rastløst og vente på svar.

Derfor bør du optimere dine egne chancer for at komme i arbejde hurtigt. Dette gør du ved at udnytte dit netværk og skrive en super god ansøgning.

Skriv den perfekte ansøgning

Der findes ingen opskrift på den perfekte jobansøgning. Det bedste råd du kan få er, at jobansøgningen skal vise hvem du er. Derfor skal du ikke forsøge at kopiere andre ansøgninger du finder på nettet. Nogle foretrækker at bygge den op fra bunden, hvor andre gerne vil bruge en jobansøgning skabelon hvilket også er helt i orden. Når du kommer på anden side af uddannelsen, kan det virke frustrerende, fordi du ikke har nogle gode erfaringer du kan skrive på ansøgningen. Derfor bliver du nødt til at spille mere på din personlig, og dette kan du gøre på forskellige måder.

Du kan f.eks. henvise til andre studiejobs, som du har haft i løbet af dine uddannelse. Selvom de ikke nødvendigvis er relateret til uddannelsen eller det nye job, kan de stadigvæk vise, at du er en stabil ansat og du har været flittig under din uddannelse. Du kan altid spørge din gamle arbejdsplads, om de vil give dig en anbefaling – det skader ikke at spørge. Hvis du ikke har haft et studiejob, må du prøve at fremhæve de positive aspekter af din personlig i ansøgningen, dette kunne f.eks. være humør, intelligens eller flittighed.

Brug dit netværk

Selvom du måske ikke tænker, at du har et bredt og relevant netværk, er det måske større end du tror. Du har gået i skole med andre, som nu søger samme jobmuligheder som dig. I stedet for at se dem som konkurrenter, kan du spørge dem til råds.

Følg
Jyllands-Posten