<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Direkte

Guide: Sådan designer du en professionel WordPress hjemmeside

Ønsker du at designe en professionel WordPress-hjemmeside, der kan generere kunder til din virksomhed, er det vigtigt, at du ved, hvad du laver. Herunder følger en guide til, hvordan du designer en WordPress-hjemmeside, der fungerer.

Når du skal i gang med at designe en professionel WordPress hjemmeside, er det vigtigt, at du overvejer, hvad formålet med hjemmesiden er. I langt de fleste tilfælde vil formålet være at generere flere salg, så din virksomheds omsætning øges.

Her er det væsentligt, at du hele tiden har i baghovedet, at din hjemmeside skal understøtte dette formål. Hvis du er i tvivl om, hvordan du designer en professionel WordPress-hjemmeside, som sikrer din virksomhed flere salg, følger herunder en guide.

#1: Hvad er formålet med din WordPress-hjemmeside?

Som nævnt, skal du overveje, hvad det primære formål med din hjemmeside er, før du går i gang med at designe den. Det kan eksempelvis være, at den besøgende skal kontakte dig via en kontaktformular på hjemmesiden.

Hvis det er tilfældet, skal du sikre, at brugeren hele tiden ledes mod dine kontaktoplysninger. Det kan eksempelvis være ved at implementere en kontaktformular flere steder på din WordPress-hjemmeside.

Det kan dog også være, at du er ude efter andre konverteringer, eller du har blødere konverteringer, som på et senere tidspunkt kan lede til et salg. Her kan et signup til nyhedsbrevet på sigt give dig stor værdi. Det kan derfor også være en mulighed at implementere en sektion, hvor den besøgende kan tilmelde sig nyhedsbrevet.

Det, der er væsentligt, er, at du tænker over, hvor du leder brugeren hen, når vedkommende benytter din hjemmeside. Du kan have en primær konvertering (eksempelvis udfyldelse af kontaktformular), mens du også kan have sekundære konverteringer som eksempelvis tilmelding til nyhedsbrev.

#2: Hvor skal trafikken komme fra?

Hvis du planlægger at drive trafik til din hjemmeside via Googles organiske søgeresultater, er det vigtigt, at du fra start overvejer, hvilke søgeord du ønsker at optimere din hjemmeside efter. Der findes mange værktøjer til dette, men Ahrefs, Semrush og lignende SEO-værktøjer er blandt de absolut bedste, når du skal udarbejde en søgeordsanalyse.

Du kan eksempelvis se på, hvilke søgeord dine konkurrenter optimerer deres hjemmeside efter. Der findes adskillige muligheder, men start med at finde en række søgeord, der understøtter din forretning og som har en vis søgevolumen.

Hvis du ikke har erfaring med søgemaskineoptimering, kan det være en idé at hyre en SEO-konsulent eller et bureau, som kan hjælpe dig med at udarbejde en indledende søgeordsanalyse. Du har altid mulighed for at optimere løbende, men det er en god idé at gøre det fra start.

I bund og grund handler det om, at du skal finde ud af, hvad brugerne søger efter, når de skal finde det produkt, du tilbyder. Udarbejd indhold, som er optimeret til søgeordet, så din WordPress-hjemmeside har de bedste forudsætninger for at blive fundet på lige netop de søgeord, du optimerer efter.

#3: Hvordan skal din WordPress-hjemmeside se ud?

Når du har udarbejdet en søgeordsanalyse og lagt en plan for dit indhold, kan du gå i gang med at designe din WordPress-hjemmeside. Her kan det være en god idé at bruge Figma, Sketch, Adobe XD eller lignende, som alle er software til design af apps og hjemmesider.

Sørg for, at designet ikke udelukkende er pænt og æstetisk, men at det også understøtter brugerens købsbeslutning. Det, der er vigtigst, er, at brugeren rent faktisk får lyst til at udfylde din kontaktformular – eller bliver ledt hen til en anden konvertering, der har værdi for din forretning.

Herudover er det naturligvis væsentligt, at hjemmesidens design matcher din virksomheds identitet, så det er tydligt, at det er din virksomhed, der er afsenderen. Vælg et farvetema, der understøtter virksomhedens identitet – og sørg for, at der også er C2A-farver, som står i kontrast til det øvrige design på hjemmesiden.

#4: Udarbejd indhold til din hjemmeside

Et æstetisk og brugerenligt design har ingen betydning, hvis ikke indholdet også har værdi. Det betyder, at du skal sørge for at udarbejde godt indhold, som understøtter brugerens formål med at besøge din hjemmeside.

Du bør basere dit indhold på den søgeordsanalyse, du indledningsvist har fået lavet. Udarbejd dit indhold, så det imødekommer Googles algoritme, men samtidig er værdifyldt for brugeren, der læser det.

Er du ikke selv god til at skrive tekster, kan du i stedet hyre et professionelt tekstbureau, som kan stå for at udajde indhold til din hjemmeside. Det er ofte en god idé, da det kan være vanskeligt for dig selv at skrive tekster, der handler om din virksomhed.

#5: Brug WordPress, men sørg for at opdatere din hjemmeside

Det er en god idé at bruge WordPress til din hjemmeside, da det er muligt at bygge avancerede layouts, uden du nødvendigvis skal kode det hele fra bunden. Det giver dig en stor fordel, hvis du ikke har forstand på PHP, HTML og CSS.

Det er dog vigtigt, at du sørger for at opdatere din hjemmeside, så dine plugins, dit tema og selve WordPress hele tiden har installeret den nyeste version. Der kan forekomme sikkerhedshuller, hvis du ikke sørger for at holde din hjemmeside opdateret.

Følg
Jyllands-Posten