<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Direkte

Skal du leje eller eje dine kontorlokaler?

Uanset om du er nystartet eller veletableret virksomhed, er der mange fordele ved at leje et kontorlokale. Nævnes skal eksempelvis en bedre bundlinje, en højere grad af fleksibilitet, mere tid og større synergieffekter.

Nedenfor er listet en række gode grunde til at leje frem for at eje kontorlokaler.

Lej kontorlokaler og styrk bundlinjen

For mange både nystartede og veletablerede virksomheder kan et køb af kontorlejemål være en stor og uoverskuelig udgift, da et køb både er bindende og kræver en større kapital. Med et køb følger der også altid en risiko for et fald i ejendommens værdi, hvilket i værste fald kan forårsage et betydeligt stort tab for virksomheden, hvis den eksempelvis flytter adresse, ekspanderer eller går konkurs.

Det kan derfor være en fordelagtig løsning at leje frem for at eje kontorlokaler og bruge den frigjorte kapital til øget investering i virksomhedens kerneforretning.

Lej kontorlokaler og øg fleksibiliteten

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at fleksibiliteten er større ved at leje kontorlokaler frem for at eje. Det gælder på flere parametre - fx i forhold til lejeperiode og i forhold til at kunne skalere op eller ned på kvadratmeterne. Langt de fleste virksomheder har som mål at blive større. Derfor er det vigtigt, at du har mulighed for at flytte i større lokaler i takt med, at din virksomhed skalerer, og du skal have flere folk om bord. Omvendt er det også vigtigt hurtigt at kunne flytte i mindre lokaler, hvis det skulle blive nødvendigt. Leje af kontorlokaler kan også være et mere fleksibelt valg, hvis fremtidsplanerne og virksomhedens ekspansion er uvisse. Agilitet og fleksibilitet er derfor nøgleord.

Fleksibiliteten gælder også dem, som kun har behov for et mødelokale en gang imellem eller dem, som er for små til at kunne tilbyde deres medarbejdere en god kantineordning. Netop den efterspørgsel er kontorhoteller skabt til at imødekomme til en konkurrencedygtig pris, hvor virksomhederne ved at dele fællesudgifterne både får flere faciliteter og services og ikke mindst større fleksibilitet.

Lej kontorlokaler og spar tid

Hvis du lejer et kontorlokale, er det som oftest udlejer, der varetager den indvendige og udvendige drift og vedligehold. Det er også udlejer, der i mange tilfælde sørger for at istandsætte de lejede kontorlokaler, og du vil som regel kunne flytte direkte ind eller ud uden at skulle tænke på beslutninger eller omkostninger i forbindelse hermed.

Desuden sætter mange virksomheder pris på ikke at skulle tænke på varmeregning, rengøring, modtagelse af gæster og pakker, frokost, internet mm. Alt dette er med til at give overskuelige driftsomkostninger. De er faste og kan budgetteres uden usikkerhed eller kedelige overraskelser.

Dette kan give anledning til, at du bruger dine kræfter på det, du er bedst til – nemlig på udvikling af dine medarbejdere og på udvikling af din virksomhed.

Lej kontorlokaler og mærk synergieffekten

Fleksibilitet og convenience er ikke det eneste, der efterspørges. Mange nystartede og store som små virksomheder ser fordelene i ikke kun at dele kvadratmeter, men også sociale arrangementer, viden og kompetencer. Og det finder du hos de fleste kontorhoteller, der arbejder for at give virksomhederne optimale muligheder for vidensdeling, daglig sparring og samarbejde virksomhederne imellem. Tit kan det også være en fordel at have en plads i et kontorhotel sammen med ”ligesindede”. Det giver stor værdi for virksomhederne, og det gør eksempelvis, at de events, der afholdes, kan målrettes virksomhedernes interesser, ligesom det giver langt større mening ift. at få etableret et værdifuldt community i kontorhotellet.

I tvivl?

Der er, som du kan se, mange fordele forbundet med at leje fremfor at eje et kontorlokale. Leder du efter kontorlokaler til leje - eller kender du nogle, der overvejer at finde nye kontorlokaler til deres virksomhed, så tilbyder Syddanske Forskerparker to kontorhoteller i Odense. Begge ligger i Campus Odense, tæt på Nyt OUH, Syddansk Universitet og med nem adgang til motorvejen.

Følg
Jyllands-Posten