<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Direkte

Tre gode råd til at gøre dit firma mere bæredygtigt

Der har de seneste år været stigende fokus på at omlægge både større og mindre virksomheder til en mere grøn og bæredygtig linje. En bæredygtig linje i din virksomhed gør nemlig ikke bare en forskel på miljøet - men også overfor jeres kunder. En bæredygtig CSR-strategi kan nemlig skabe øget respekt og opbakning til dit firma blandt kunderne, hvortil der er mange gode grunde til i dag at tænke grønt på arbejdspladsen. Her er tre gode råd til, hvad I kan gøre.

Benyt miljørigtigt emballage

Det første man bør gøre af hensyn til bæredygtigheden på en arbejdsplads, er at sænke forbruget af engangsmateriale. Dette gælder blandt andet papir, pap, plast med mere, hvor der i dag er mange muligheder for at bruge mere miljørigtige og genanvendelige materialer. Handler dit firma med varer, og sender I produkter med enten posten eller i større kasser, kan I overveje hvilken emballage I benytter. Hos Walpak emballage har de således et stort udvalg i genanvendeligt og bæredygtig emballageartikler , hvor du kan få skræddersyet en pakkeløsning til alle typer af forsendelser, hvori emballage indgår.

Genbrug arbejdspladsens inventar

Der findes idag mange kontorredskaber som let kan genbruges. Vil du spare miljøet for noget CO2, og samtidigt spare dit firma for en større udgift, kan du derfor overveje at handle brugte møbler og inventar til dit firma. Ligeledes bør du overveje at donere eller sælge gamle møbler, computere og andet inventar videre, så andre kan få glæde af jeres gamle kram, når I engang skal have nyt. Ligeledes bør enhver arbejdsplads være nøje opmærksom på at affaldssortere korrekt. Alt afhængig af hvad dit firma beskæftiger sig med, vil der som oftest være store affaldsrester af pap, papir, elektronik med mere, som altsammen i højere eller mindre grad kan genbruges, hvis det bliver sorteret korrekt.

Lad solen arbejde for dig

Selvom Danmark ligger forholdsvist langt nord på, har vi mange fine solskinsdage, som kan komme os til gode. Det er nemlig nemt at udnytte solens varme og lys, hvor du kan spare både på el og varmeregningen, samt på jordens samlede CO2-regnskab, hvis du formår at udnytte det korrekt. Store panoramavinduer i kontorbygningen eller loftvinduer i produktionshallen kan således give en stor besparelse - ikke mindst om sommeren. Husk dog at vinduer såvel som de øvrige lokaler bør bygges i materialer der er godt isoleret og holder på varmen. Svage vinduer og ældre bygninger der er dårligt isoleret står nemlig stadigt for en af de største CO2-udgifter, samtidigt med at det koster arbejdspladsen dyrt i varme.

Følg
Jyllands-Posten