<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Direkte

De bedste makeup tips til nybegyndere

Der er en første gang for alting. Men enhver begyndelse er altid svær, og det gælder også når du skal lære at lægge makeup. Hvis du aldrig har brugt makeup før, kan det være svært at navigere mellem de mange forskellige produkter og metoder. Måske har du ikke en tæt veninde eller søster der kan hjælpe dig, og så bliver det pludselig en meget svær opgave. Som nybegynder er det vigtigt, at du starter med at lægge en diskret og naturlig makeup, og derefter udfordrer dig selv med nye farver, metoder og produkter. Hvis du mangler hjælp til at fremhæve dine bedste træk, så følg med her!

Hvor skal jeg starte?

Når du skal vælge den makeup du gerne vil bruge, er det vigtigt at starte fra bunden. Ethvert makeup look starter med en god foundation. Mange skønhedsforretninger, såsom Sephora i Danmark, står klar til at hjælpe dig hvis du har spørgsmål til produkterne. Få hjælp af butikkens assistenter, så du kan finde den rette nuance og foundation der passer til din hud. Et gammelt trick er, at teste farven på undersiden af din arm, så du er sikker på at den matcher din hudfarve. Når du har fundet den helt rigtige foundation, er det tid til at finde en god børste eller svamp som du kan bruge til at påføre produktet. Undgå gerne at påføre for meget foundation af gangen, så du ikke risikerer at din foundation lægger sig som en maske.

Fremhæv dine bedste træk

Måske ved du det allerede, men det er faktisk muligt at fremhæve både kindben, kæbelinje og øjne! Har du eksempelvis mørke rander under øjnene eller ujævnheder i huden, som du ønsker at dække for at fremhæve andre træk, kan du gøre brug af en concealer. En concealer skal gerne være 1-2 nuancer lysere end din naturlige hudfarve, og behøves ikke bruges i hele ansigtet. Den kan du påføre efter du har lagt din foundation, så det ikke bliver klumpet. Herefter kan du bruge en bronzer til at fremhæve dine kindben, pande eller kæbelinje, ved blot at påføre lidt af produktet med en børste. En bronzer er typisk mørk og varm, og skal påføres fra tindingen i en bue ned langs kindbenet. Du kan også vælge at understrege din kæbe ved at lægge den langs kæbelinjen.

Fuldend dit look

Når du har påført foundation og bronzer, kan dine øjne hurtigt blive glemt og gemt væk. Med en mørk mascara kan du skabe fokus på dine øjne, og eventuelt fjerne fokus fra urenheder i huden. En god mascara giver flotte og lange vipper, men kan også få vipperne til at klumpe sammen hvis du påfører for meget produkt. For at undgå at vipperne klumper, kan du skrabe børstehovedet forsigtigt mod kanten, så du efterlader overskydende produkt i containeren. Du kan med fordel bruge en vippebukker før du påfører din mascara, men brug den aldrig efter! Det kan skade vipperne og få dem til at knække. Når du er færdig med at lægge din mascara, burde du have et naturligt og neutralt look, som du altid kan bygge videre på.

Følg
Jyllands-Posten