<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Direkte

Får du mest muligt ud af din internetforbindelse?

Ved du, om du udnytter din internetforbindelse bedst muligt? Og ved du, om du får den korrekte internethastighed i din internetpakke? Med en hastighedstest får du et hurtigt svar, og her kan du læse om, hvordan du selv kan tjekke, om dit netværk er sat rigtigt op.

Har du prøvet, at hjemmesider du forventede var hurtige, er lang tid om at loade? Og oplever du, at din yndlingsserie begynder at hakke uden grund?

Hvis det er problemer, du har oplevet før, kan det være, at dit hjemmenetværk ikke er sat korrekt op, eller der er et problem et sted på forbindelsen.

Begynd med at teste din internethastighed

Før du begynder at ”unplugge” hele dit hjemmenetværk, er det en god idé at starte med at foretage en hastighedsmåling af dit internet.

På den måde kan du hurtigt finde ud af, om du får den rette internethastighed, om dit hjemmenetværk skal ses efter, eller om du har behov en internetpakke med højere internethastighed.

Hos Fibia kan du hente en gratis hastighedstest, så du kan teste din internethastighed derhjemme. Her kan du både teste din internethastighed direkte i browseren eller med en app. Vær opmærksom på, at du får det mest præcise resultat med appen, og du ved at følge Fibias råd i forbindelse med testen får det mest præcise resultat.

Det kan også være en god idé at tage testen flere gange, så du kan se, om du får nogenlunde det samme resultat.

Er problemet dit hjemmenetværk?

Hvis du får det resultat af hastighedstesten, som du regnede med, men stadig synes, at dit internet burde opleves hurtigere, kan du med fordel se på opsætningen af dit hjemmenetværk.

Mange danskere har i de seneste 5-10 år fået markant højere internethastigheder, men ikke alle har udskiftet deres udstyr på hjemmenetværket. En ældre router kan muligvis ikke håndtere den internethastighed, du har i din internetpakke, og du vil derfor være nødt til at udskifte den for at få det maksimale ud af din internetpakke.

Hvis din router kan håndtere internethastigheden, kan du se på, hvor den er placeret. Forskellige routere har forskellige rækkevidder, og hvis din router står langt fra der du oftest bruger internettet, kan du overveje, om du skal have en WiFi-extender.

WiFi-routere bliver ofte gemt af vejen i skabe eller andre steder, hvor de ikke står i vejen, og dette kan også påvirke forbindelsen, hvis signalet har for lang vej til din enhed.

Din router har også godt af at blive genstartet en gang imellem, og hvis du slukker den i 10 sekunder indimellem, kan du også opleve en positiv effekt.

Derudover kan gamle og skadede kabler også påvirke din internethastighed, og hvis du ikke har fibernet, vil antallet af enheder også have en betydning for din oplevede internethastighed, da en almindelig bredbåndsforbindelse deler den tilgængelige båndbredde mellem enhederne på netværket.

Når du har gennemgået disse trin, skulle du gerne kunne få det maksimale ud af din internetforbindelse, og dermed den bedst mulige internetoplevelse.

Følg
Jyllands-Posten