<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Direkte

Alt om VPN

Mange har nok hørt om en VPN, men der er bestemt også mange, der ikke ved, hvad en VPN er. Hvis du er en af dem, der har stillet spørgsmålet: Hvad er en VPN? – så bør du bestemt læse videre her. For du får lige netop svaret på dette spørgsmål herunder. Og du kan lære mere om, hvilke alternativer du har, når det kommer til VPN.

Hvad står det for?

En VPN står for Virtual Private Network. Det kommer altså af engelske ord. Men i daglig tale bruger man blot forkortelsen VPN. Og hvad kan man så med sådan en VPN? Læs videre.

Hvad kan man med en VPN?

En VPN sørger for, at du kan kryptere og blive anonymiseret på internettet. Det vil altså sige, at andre ikke kan spore dig på nettet. Så det er en form for sikkerhed for dig som bruger af internettet.

Noget andet, som en VPN kan, er at skjule, hvor du befinder dig. Dermed har man mulighed for at streame fra lande, hvor man ellers ikke kan streame specifikt indhold fra.

Når du ikke kan spores med en VPN, betyder det også, at du kan undgå annoncer, som er målrettet dig. Og der er mindre risiko for, at andre kan få fat i dine kodeord. Dermed har du også øget sikkerhed, når du er på en offentlig wi-fi-forbindelse.

Masser af muligheder for VPN

Der er mange, der udbyder VPN. Derfor kan det være svært at overskue, hvilket sted man skal vælge. Flere af udbyderne har for eksempel en prøveperiode på et bestemt antal dage. Det kan være en stor fordel, hvis du ikke ved, hvilken udbyder du skal vælge. For så kan du jo altid vælge en anden, når prøveperioden er udløbet, hvis du ikke er tilfreds med din nuværende udbyder.

Der er også forskel på, hvad de forskellige udbydere tager månedligt. Men generelt er det ikke særlig dyrt. Og så kan du også vælge at betale årligt, hvis du foretrækker det.

Du kan også vælge at se på, hvad andre brugere siger om de forskellige udbydere af VPN.

Der er altså flere gode grunde til, hvorfor det er en god ide at have en VPN. Og der er masser af muligheder, når det kommer til udbydere af VPN. Så det er bare med at finde ud af, hvad der er vigtigt for dig.

Følg
Jyllands-Posten