<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Direkte

Hvilken type bolig er den rette for dig?

Står du foran et boligkøb, men er du i tvivl om, hvilken boligtype der kan dække netop dine behov og ønsker, og hvilken boligtype du har råd til. Så læs videre her og bliv inspireret til at foretage den store beslutning.

Kom trygt og sikkert gennem dit boligkøb

Uanset hvilken boligtype du vælger, kan du alliere dig med en køberrådgiver, som vil være på din side under handlen. En køberrådgiver kan give dig juridisk ekspertise, grundig vejledning og føre dig sikkert gennem udarbejdelsen af alle dokumenter og al jura. Hvis du vælger køberrådgivning ifm. huskøb, kan du vælge mellem forskellige attraktive pakkeløsninger som for eksempel en køberpakke, hvor en køberrådgiver garanterer dig tryghed under hele forløbet og sørger for, at handlen forløber korrekt.

Ejerbolig eller andelsbolig?

Den store forskel på en ejerbolig og en andelsbolig er, at du køber og ejer selv en ejerbolig, mens du via et andelsbevis køber dig ind i en bolig i en andelsboligforening. Prisen på de to typer af bolig er også forskellig, da en ejerbolig som oftest er dyrere end en andelsbolig. Det er et altså spørgsmål om både din økonomiske formåen og dit temperament, hvilken af boligtyperne der passer bedst til dig og dine behov.

Hvis du ikke ønsker at købe bolig, er en lejebolig et godt alternativ. Ved en lejebolig skal du dog være opmærksom på, at du ikke har bestemmelsesret over boligen – kun i det omfang, der står nævnt i lejekontrakten.

Rækkehus

Det er blevet meget populært at købe rækkehus i disse år, og fordelene er da også mange. Et rækkehus er oftest billigere end for eksempel et parcelhus, og den attraktive pris og en overskuelig boligstørrelse gør det efterstræbt hos mange købere. Der er andre økonomiske fordele end blot prisen. Ejendomsskatten er nemlig lavere, og der er penge at spare på varmeregningen, da de tætliggende rækkehuse er gode til at holde på varmen. En tredje fordel er, at et rækkehus i langt de fleste tilfælde er omgivet af en mindre have. Det betyder, at hvis du gerne vil have en have, men ikke kan overkomme alt for meget havearbejde, kan du få dit haveønske opfyldt.

Parcelhus

Et godt og populært alternativ til et rækkehus er et parcelhus, som er en bolig med en omgivende have. Et parcelhus vil være god løsning for dig og din familie, hvis I ønsker jer en bolig med mere plads og en større have til at boltre jer i. Parcelhuse findes i mange forskellige størrelser og kan være indrettet på adskillige måder. De er som regel bygget i en etage.

Villa

En villa er et større og dyrere hus med et særegent ydre. Det kan for eksempel være en patriciervilla, som er en stor herskabelig villa bygget i årene 1860 til 1930, eller en murermestervilla, som er en solidt bygget bolig med et klassisk udseende. Går du og drømmer om en romantisk bolig og have, så kan en villa være et godt bud.

Ejerlejlighed

En ejerlejlighed kan være optimal for dig, hvis du ønsker at bo i byen, og hvis du ønsker at slippe for en masse udvendigt vedligehold af boligen. Ved en ejerlejlighed slipper du også for at holde have, hvis det ikke har din interesse. Du vil dog kunne supplere din lejlighed med et kolonihavehus i det tilfælde, at du ikke kan undvære en have. Som ved andre ejerboliger kan køb af en ejerlighed fungere som en opsparing for dig.

Andre typer af boliger

Udover de nævnte findes der mange andre typer af boliger på markedet. Det kan være en bungalow, som er en mindre kvadratisk bolig med en høj kælder, som gør kælderen mere anvendelig. Er du typen, der gerne vil bo på landet, vil et landhus være interesseret for dig. Her kan der for eksempel være tale om et bindingsværkshus med stråtag eller et rødstenshus med bondehusvinduer.

Er du klar til at vælge bolig?

Du er nu blevet introduceret til en række forskellige boligtyper, som spænder vidt i størrelse, pris, udtryk samt potentiale for indretning og have – og du er forhåbentlig blevet inspireret til at foretage den spændende beslutning det er at vælge netop den boligform, som passer til dig og din familie.

Følg
Jyllands-Posten