<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Direkte

Tre gode familieaktiviteter i Sønderjylland

Når hverdagens stress skal lægges væk for en stund og kvalitetstiden med ungerne skal indhentes, er der mange områder i Danmark, som bestemt er et besøg værd - men få steder er lige så dejlige som det sydjyske. Her får I alt det bedste, som landet har at byde på, og mere til.

Det skorter hverken på gode oplevelser eller seværdigheder i Sønderjylland, men derfor har du måske alligevel brug for en smule inspiration til familievenlig underholdning, som I kan kaste jer ud i på jeres næste ferie. Derfor har vi udvalgt tre bud på sønderjyske aktiviteter, som er spændende for både forældre og børn

Kom tæt på naturen i Vadehavscentret

Syd for Ribe ved Vadehavets smukke kyst ligger Vadehavscentret - et imponerende stykke byggeri, som alle natur- og dyreinteresserede skylder sig selv at besøge. Her kan I komme helt tæt på den vilde sønderjyske natur, som omgiver centret og lære spændende ting om alle de dyr og planter, som trives netop her.

Tag blandt andet på østerssafari med spand og net, besøg de spændende udstillinger i centret og nyd synet af smukke trækfugle, der flyver i flok. Vadehavscentret er på UNESCO’s verdensarvsliste, og vil begejstre både børn og voksne.

Ribe Vikingecenter gør historien levende

Hvordan fejrede vikingerne midsommer? Og hvordan føles det at være en rigtig kriger, som skal træne med både sværd, bue og pil? Det kan I komme til at opleve på nærmeste hold, når I besøger Ribe Vikingecenter. Byen er Danmarks ældste og har en fortid som handelscentrum under vikingetiden - det perfekte sted at etablere et oplevelses- og frilandsmuseum, hvor hele familien kan rejse tilbage i tiden.

Her er der mange spændende ting at gøre, lære og se. Det helt store tilløbsstykke er dog krigerpladsen, hvor små vikinger kan prøve kræfter med livet som slagsbror og mærke vægten af et rigtigt vikingeskjold. I kan dog også bage fladbrød, snitte træ og i det hele taget blive klogere på det virkelige vikingeliv - det var bestemt ikke altid nemt.

HighPark Sønderjylland udfordrer store og små

Skal I helt op i trætoppene, prøve kræfter med en vaskeægte klatreudfordring eller bare hygge jer sammen, mens I laver noget sjovt? I HighPark Sønderjylland ved Aabenraa er der mulighed for det hele. Her kan I underholde jer i timevis med sindrige klatrebaner, som varierer i både højde og sværhedsgrad, så selv de mindste kan være med.

Til børn i alderen 6-10 er der både den hvide og den grønne bane at boltre sig på. På den hvide bane er forhindringerne kun en meters penge over jorden, imens I kommer en smule højere op på den grønne bane. Til større børn er der rød og grøn bane, som er lidt mere udfordrende. God fornøjelse!

Følg
Jyllands-Posten