<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Direkte

Gør madlavningen nemmere og billigere

Nogen elsker at bruge tid og energi på madlavningen. For andre er det mere en belastning, der egentlig bare skal overstået og gøres hurtigt. Madlavningen kan nemlig tage meget af vores tid, og uanset om du elsker at lave mad eller ikke er så vild med det, skal det bare nogle gange gå lidt hurtigt. Men før du griber til at bestille take away, skal du huske, at man faktisk godt kan gøre madlavningen til en relativt nem opgave og mens man samtidig kan få et lækkert hjemmelavet resultat. Her i artiklen finder du gode råd til, hvordan du gør madlavningen i hverdagen nemmere og billigere.

Tænk fremad

Det er klart det hurtigste, hvis man har lavet maden på forhånd. Det kræver at du laver lidt mad preparation og bruger lidt tid på det. Det kan være en god ide at købe ind søndag og bruge lidt tid på at lave en madplan, hvorefter du så laver en del af maden søndag, der kan holde i flere dage af ugen. Når man skal lave noget, der kan holde i flere dage, og som skal være nemt at opvarme igen, kan en god gryderet være ideel. Denne kan du så lave om søndagen for eksempel i en slow cooker, for at gøre det ekstra nemt. Her smider du bare alle ingredienser i og lader den stå og passe sig selv hele dagen, så har du en lækker gryderet til ugen. Her kan du finde en slow cooker.

Budget og madplan

Det at bruge tid på at lave en madplan og tænke fremad, sparer dig også de mange ture frem og tilbage fra supermarkedet. På den måde undgår du alt for mange impulskøb, som så mange af os gør når vi handler. Desuden sparer du tiden, ved ikke at skulle fysisk frem og tilbage og handle hver anden eller hver dag. Hvis budgettet i forvejen er stramt, er det også en god ide at tænke over hvor du handler. Her kan det være en god ide at gå i discountbutikkerne eller generelt holde øje med tilbudsaviserne. Det kan nogle gange betale sig at gå i mere end et enkelt supermarked ad gangen, hvis der er tilbud man simpelthen ikke kan undvære. Derudover kan du også bruge tid på at kigge i de mange madspild markeder, som langt de fleste butikker har i dag. Ofte er der en masse der stadig kan bruges og ellers fryses ned. Det gør madlavningen billigere for dig og det er godt for vores klima, at vi undgår så meget madspild som muligt.

Følg
Jyllands-Posten