<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Direkte

Weekendophold er et perfekt getaway for travle forældre

I en travl hverdag med børn er det nogle gange svært at holde intimiteten for forældrene, fordi der går praktik i hverdagen. Det er en helt klassisk problemstilling, som føles som om, den er så gammel som tiden selv, og det er en problemstilling, der er udfoldet i film, serier, bøger og et utal af andre formater og variationer.

Selvom det er en kliché, er den god nok, for der er kun 24 timer i døgnet, og vi har behov for at sove i nogle af dem. Herfra kan vi hakke tid af hver eneste dag til at lave mad, klare daglige gøremål, være nærværende for børnene, køre til og fra fritidsaktiviteter og alt det andet, som ikke er at bruge tid sammen som partnere.

Derfor er det ofte en god investering at tage lidt tid ud af kalenderen og gøre noget, så man holder den tætte forbindelse, der i sidste ende resulterede i de børn, der nu stjæler tid fra hinanden. Her er et weekendophold en fantastisk idé.

Et weekendophold for 2 – altså uden børn

Det er selvfølgelig hyggeligt at have børnene med på ferie, men i denne kontekst er tanken altså et weekendophold for 2 uden børn. Ofte er det svært at være sammen som partnere, når børnene trækker i en og vil ned på legepladsen eller er tørstige – bare ikke lige efter alt den juice, saft, vand eller hvad man nu ellers har pakket med.

Et romantisk weekendophold er en komprimeret oplevelse, hvor man kan komme hinanden ved på en god måde. Der er et eller to hele døgn, hvor man kan finde hinanden og ikke kun en halv time om aftenen, efter børnene er blevet puttet, og huset er blevet ryddet op.

Hvad man vil lave på sit weekendophold, er naturligvis op til en selv. Nogle trænger til fælles oplevelser, der ikke handler om legepladser og børnetegninger, så måske er det på tide med en tur på et museum eller en koncert. Andre har brug for at slappe af og puste ud sammen, og så kommer det meste af tiden måske til at gå på hotelværelset.

Lav en aftale med andre forældre, der kan komme på weekendophold

Børnene skal selvfølgelig afhændes forsvarligt, når forældrene skal på weekendophold, og har man forældre, der kan tage børnene, er det selvfølgelig en oplagt mulighed. Ellers kunne et godt tip være at alliere sig med et andet forældrepar.

Kender man nogen, der har børn i nogenlunde tilsvarende alder, så børnene kan lege sammen, kunne man jo lokke med, at hvis de passer børnene i en weekend (som godt bare kan være eksempelvis lørdag til søndag), så kunne man jo gengælde tjenesten på et senere tidspunkt.

Så har det andet forældrepar mulighed for selv at tage et break fra hverdagen og tage på et lille og velfortjent getaway, hvor man kan komme hinanden ved. Det er de færreste, der ikke har lyst til det.

Følg
Jyllands-Posten