<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Direkte

Der bliver købt badekar som aldrig før

Det er ikke kun i de gamle 60’er-boliger at du finder badekar, men nu er det også blevet et helt normalt syn at finde badekar i de nye moderne hjem, hvor alt er præget af et nordisk design og der for alvor er kommet fokus på det velvære som vi fortjener at slappe af med, når vi kommer hjem efter en lang dags arbejde.

Badekar der er kommet for at blive

Salget af badekar er boomet og der sælges nu næsten lige så ofte badekar til nybyg som toiletter. Det er lidt den omvendte verden af de sene 90’er, hvor et husrenoveringsprojekt stort set altid havde et punkt på listen over gøremål, hvor der stod at badekar skulle fjernes. Sælges til videresalg var ikke engang en mulighed, for badekar var ikke nogen populær ting dengang.

Men nu er badekarrene altså kommet tilbage i de danske indretninger og de er ret sikkert kommet denne gang for at blive. Det der er med badekar er, at det giver mulighed for at kunne slappe af og tilgodese sig selv med lidt selvforkælelse og det er netop denne udvikling vi ser mere og mere af.

Tillad dig selv at restituere efter en hård dag

Når der snakkes om mere velvære og selvforkælelse, så er det et emne i den gængse hverdag der ikke længere skydes til side. Vi er simpelthen begyndt at tillade os selv at kræve, at vi forkæler vores kroppe efter en hård dag på arbejdet eller bare fordi vi har lyst.

Det har egentlig altid heddet sig at hvis noget har været hårdt, så skulle vi ikke stoppe op bare for at stå og flæbe. Nej, vi skulle op på hesten igen og videre i teksten i stedet for at dvæle over noget som allerede var sket. Dette livssyn er heldigvis ved at blive presset ud af hverdagens billede og vi oplever i stigende grad at det er okay at indrømme er der er brug for en form for restitution.

Netop fordi at vi er begyndt at tillade os selv en form for selvforkælelse, ser vi også at de danske hjem begynder at inddrage wellness-løsninger i deres boligindretning. For få år tilbage begyndte det at være en normalt ting, at man anskaffede sig en pool til haven. Dette var formegentlig mest ment til børnene, men også de voksne har tilladt sig selv at nyde godt af dette.

Fra pool i haven til badekar på badeværelset

Efter at poolen fik sit gennembrud og at de voksne begyndte at nyde godt af dette, begyndte det at blive mere og mere aktuelt at kigge på løsninger, hvor man også kunne nyde godt af det udenfor sommersæsonen. Her er der selvfølgelig tale om de meget populære spa der også er begyndt at pryde havens billede.

Nu er turen kommet til den indendørs form for velvære og denne tendens er ret sikkert kommet for at blive denne gang. Badekarret har vundet danskernes hjerter og vi har for alvor fået øjnene op for, hvilken form for velvære vi kan give os selv, ved at have muligheden for at synke ned i et tempereret skumbad.

I og med at vores hjem ikke længere har samme stil som dengang badekarret var en fast del af badeværelset sidst, har producenter og designerne bag de moderne badekar været dygtige til at skabe badekar med snit og form der passer ind i de danske hjem den dag i dag.

I nybyg er det et signal om at der findes luksus i huset, når der bliver placeret et badekar og mange har droppet at pakke badekar ind i indhak og er i stedet gået med den fritstående model. Det er nemlig ikke nødvendigvis badekar på løvefødder der er tale om bare fordi det er et fritstående badekar, men med simple snit på de moderne modeller kan et badekar nu være en ren modernisering for et badeværelse.

Badekar kan glæde hele familien

Det er ikke kun de voksne der fryder sig over at det nu er muligt at slappe af med et skumbad, men børnene jubler selvfølgelig også over det. Vi kan let håndtere de små plastikbadekar der kan gå an til de helt små, men med det samme at børnene rammer 6-årsalderen, begynder legen i vandet at være begrænset igen. Her vil et stort badekar være den rene luksus selv for de små vandhunde.

Der er vist ikke så meget tvivl om hvorfor at der i dag bliver købt badekar som aldrig før og det kan kun virke åbenlyst for os når folk nærmest bygger et badeværelse større ved renovering af ældre huse, alene for at kunne få plads til et lækkert badekar i rummet.

Der findes dog kar i alle størrelser og former, så det er ikke nødvendigvis fordi at man behøver at flytte vægge, for at få plads til et badekar i indretningen på badeværelset men prøv selv at se de mange muligheder der er for at få et badekar. Måske du finder et der passer perfekt hjem til dig også.

Følg
Jyllands-Posten