<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Direkte

Sådan øger du dine chancer for at blive godkendt til et boliglån af pengeinstitutterne

Når du skal optage et lån til bolig, er der mange ting, der spiller ind - og det kan være svært at gennemskue regnestykket. Står du overfor et boligkøb, er det derfor en god idé at sætte sig grundigt ind i betingelserne for et boliglån, inden du ansøger. Du vil nemlig blive målt og vejet af både realkreditpengeinstitutter og banker, når de skal vurdere, hvorvidt du opfylder betingelserne for at optage et lån til bolig. Vil du et skridt tættere på drømmeboligen, kan du derfor med fordel gøre dit forarbejde for at undgå afslag. Dertil har vi samlet en række gode råd, der gør dig klogere på, hvor du bedst øger dine chancer for at blive godkendt.

Spar op

I forbindelse med lån til bolig er der som oftest en række spørgsmål, der går igen, heriblandt; Hvor meget kan jeg låne til bolig? Det korte af det lange svar er, at din opsparing i høj grad er afgørende for, hvor meget du kan låne for. Samtidig spiller din opsparing og formue en stor rolle i pengeinstitutternes vurdering af din kreditværdighed. En solid opsparing er som oftest lig med større kreditværdighed. Det vil sige, at banker og realkreditinstitutter vil være mere tilbøjelige til at godkende et lån, hvis du har en sund og god privatøkonomi. Derudover skal du som tommelfingerregel kunne lægge 5 % af handelsværdien på boligen som udbetaling, hvilket giver endnu et incitament til en god opsparing.

Vælg et område i vækst

I dag er det ikke nok at have en god og sund privatøkonomi for at blive godkendt til lån. En ting, der kan sætte stopper for din boligdrøm er nemlig; Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed! Du risikerer i mange tilfælde et afslag, hvis pengeinstitutterne vurderer, at din bolig ligger et sted, hvor det er svært at sælge igen. Det skyldes, at boligen ikke vil blive godkendt som sikkerhed for lånet. Dermed bliver risikoen for stor for banken eller realkreditinstituttet. Vælger du omvendt et område, der er i vækst, øger du chancen for at blive godkendt til lån. Der er for pengeinstitutterne en mindre risiko forbundet med et område i vækst, da du nemmere vil kunne sælge boligen igen og dermed være i stand til at betale dit lån tilbage på sigt.

Følg
Jyllands-Posten