<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Direkte

Plankeborde vinder frem i de danske hjem – sådan laver du dit eget

Det rå og rustikke udtryk ved de fleste plankeborde er noget, som går godt sammen med den minimalistiske skandinaviske boligindretning. Har du også forelsket dig i trenden med smukke planke midt i dagligstuen, men har du svært ved at finde det rette til den rette pris i forretningerne, kan du med fordel kaste dig ud i et gør-det-selv-projekt og bygge dit eget bord.

Du kan lave dit eget plankebord i lige de mål, du ønsker

Det gode ved selv at lave sine møbler er, at de kan blive præcis, som man ønsker. Her handler det ikke blot om den æstetik, der sammensættes, men også om mål. Det kan nemlig være svært at støde på det helt rigtige i allerede producerede borde.

Vil du gerne selv lave et plankebord, er dette både en sjov og enkel opgave, som kan klares uden de store vanskeligheder. Til dette skal du bruge følgende:

  • Planker, gerne skåret til efter de ønskede mål. Dette kan gøres i de fleste byggemarkeder.
  • Bordben til plankeborde. Her kan du for alvor sætte dit eget præg på plankebordet. Med bordben til plankeborde kan du for eksempel vælge imellem forskellige stel, herunder for eksempel skrånende ben af metal eller træ. Ligegyldigt din vision, findes der også bordben til plankeborde efter dine ønsker.
  • Værktøj, for eksempel lægter, skruemaskine, træbor, beslag, skruer, målebånd og blyant.
  • Behandl også gerne bordet med olie beregnet til formålet.

Find guides online eller lav din egen handlingsplan

At gøre det selv åbner en verden af muligheder, også når det kommer til plankeborde. Vil du dog gerne have en rettesnor at bruge som guide, kan du med garanti finde sådan en. På den måde kan du drage inspiration fra, hvordan andre har valgt at lave deres egne plankeborde.

At lave sit eget er både sjovt og udfordrende, så væbn dig med tålmodighed.

Følg
Jyllands-Posten