<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Direkte

Kvalitet og bæredygtighed går hånd i hånd, når du køber ind til dit barn

De fleste forældre vil gerne sikre sig, at deres børn får den bedste kvalitet. Og sommetider går kvalitet og bæredygtighed hånd i hånd. Du kan du med fordel have fokus på bæredygtighed, når du handler ind til børneværelset. Især hvis du vil skåne dit barn for skadelige stoffer. Hvis du er i tvivl om, hvordan bæredygtighed kan se ud i børneværelset og i produkter til dit barn, så læs med her.

Husk leg og læring

Det er vigtigt at huske at lege med sit barn, for det er nemlig gennem legen børnene lærer og udvikler sig. Det er her de udforsker sproget og begynder at tale med din hjælp. Det er altid godt at have en masse forskelligt legetøj, som man kan bruge til at fortælle barnet om verden. Der er udviklingspotentialer i det meste, og selvom børn sommetider kan bide sig fast i et stykke legetøj, så er det fint at have valgmuligheder.

Man skal selvfølgelig huske at købe legetøj, der er alderssvarende, så barnet bliver aktiveret og udfordret, men stadig kan følge med og ikke mister modet eller interessen. At tale om dyr, former og farver hører særligt til i den tidlige vuggestuetid. Senere begynder interessen for dukker og at lege i et køkken. Børn kopierer ofte det, de ser omkring sig, så når de har set forældrene lave mad i køkkenet, så vil de også afsøge madlavning.

Hvis du er i tvivl om, hvor du skal finde inspiration og information om legetøj og tilbehør, så kan du hos Topbaby.dk finde et stort udvalg af bæredygtige og baby- og børneprodukter med fokus på høj kvalitet og bæredygtighed. Så hvis du trænger til bæredygtig inspiration til dit barn, då er der rig mulighed for at finde hjælp derinde.

Sut og legetøj til de helt små børn

Når børn er i 8 måneders alderen, kan de finde på at putte nærmest alt i munden. Det er ikke altid nok med deres sut eller også bliver den skiftet ud med en klods eller en bamse. Barnet bruger blandt andet munden til at udforske verden, derfor er det vigtigt at man som forældre sikrer, at de ting som barnet putter i munden, ikke har en skadelig virkning.

Man kan starte ved sutten, som jo er et vigtigt aggregat. Sutter findes i mange former og farver. Med navn på og uden navn. Ligegyldigt hvad du falder for, så kan du med fordel købe en sut af naturgummi. Det naturlige gummi indeholder ikke nogen skadelige stoffer, og du kan derfor lade dit barn sutte løs på naturgummiet uden bekymringer.

Tænk over tøjmærkerne

Det er rigtig vigtigt at tænke over, hvad du pakker dit barn ind i. Tøjet sidder så tæt til kroppen, og hvis der er skadelige stoffer i tøjet, så er det vanskeligt at skåne huden for. En stor del af det tøj vi går rundt i indeholder uhensigtsmæssige materiale, som enten kan være på grund af overfladebehandlingen eller farvningen af stoffet.

Meget tøj bærer altså på giftige kemikalier, som er dybt problematiske for naturen, men som også kan risikere at skade huden. Det kan give udslæt eller en allergi, som kan vare ved resten af livet. Og det er nok de færreste, der ønsker at give deres barn et liv med allergier. Hvis du vil undgå kemikalier i tøjet så gå efter de bæredygtige og økologiske mærker.

Plastik versus træ

Det er ikke alt plastik, der er skidt. Og det allermeste af det plastik, som du uden bekymringer kan lade dit barn lege med er markeret, så du ved, hvordan og hvornår du undgår det skadelige valg. Derfor er det ikke per se giftigt eller dumt at købe plastikprodukter til dit barn.

Det er dog alligevel det sikreste valg at gå efter produkter af træ, da de med sikkerhed ikke afgiver problematiske stoffer. Hvis du har tendens til at bekymre dig eller hvis du vil være stensikker på at der ikke er noget at komme efter, så er produkter af træ formentlig den smarte vej. Selvom træ er en sikker løsning, er det ikke så vådvenligt, derfor er det godt at have plastikalternativer, når det skal være vådsikkert.

De mange bleer

Bleer er en videnskab, og der findes et utal af mærker i forskellige materialer. Det er også en ting, der sidder tæt indtil kroppen, og som der bruges et hav af hver dag. Afhængigt af hvor bæredygtigt man vil tænke, så er der forskellige alternativer til den klassiske ble.

Du kan få bleer, der kan genbruges og vaskes. Det kan måske lyde som et hyr for mange, men med det forbrug af bleer et enkelt barn kan have på en dag, så kan det betale sig både klimamæssigt og økonomisk at tænke bæredygtigt. Hvis man synes, at det lyder for besværligt, så kan man gå efter bleer, som er produceret efter bæredygtige forhold og i bæredygtigt materiale.

Følg
Jyllands-Posten