<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Direkte

Hvordan ser rejseindustrien ud efter COVID-19?

Det sidste år har bragt på mange uventede overraskelser - heriblandt både gode og dårlige. Der har dog været en overvægt af negative hændelser, som har præget mange menneskers hverdag, ikke kun danskernes. Det er et kendetegn for hele verden, at man gennem det sidste år har oplevet massiv nedlukning, genåbning og nu igen nedlukning. Corona epidemien har bragt både gode og dårlige ting med sig, dog kan vi alle sammen blive enige om, at intet vil blive helt som det var før epidemien gjorde sit indtog.

Et af de områder, hvor vi vil opleve den største ændring er i rejsebranchen. Forhåbentligt varer det heller ikke så længe endnu, før vi kan sætte os foran computeren og planlægge rejser og finde gode rejsepriser. Men vores rejser kan dog godt komme til at være og se lidt anderledes ud i forhold til, hvordan det var før Corona kom til. I denne artikel giver vi nogle bud på, hvordan din rejse kan se ud efter COVID-19.

En mere miljøvenlig vinkel

I mange lande verden over, har man under corona epidemien oplevet et fald i udledningen af drivhusgasser og andre former for forurening. Dette er en tendens, som mange ønsker at fortsætte i fremtiden. Derfor vil det ikke være underligt, hvis du fremadrettet skal rejse en smule mere miljøvenligt. Det handler bl.a. om at tage cyklen på ferie, køre i bus eller måske vælge flyrejser, som tilbyder klimakompensation.

Du behøver dog ikke at gøre al arbejdet selv. Mange aktører i turistbranchen er allerede begyndt at skabe grønnere måder at rejse på, så du bare kan læne dig tilbage og tage en velfortjent ferie.

De lokale oplevelser

Corona har gjort os mere opmærksomme på de nære relationer. Vi er kommet i meget dybere kontakt med nære relationer som familie og de nærmeste venner. Mange eksperter forudser, at dette vil have en stor påvirkning på samfundet, når corona epidemien er væk. Det vil ikke kun påvirke vores rejsemønster, men i høj grad også vores hverdag.

Når du skal rejse efter corona vil du opdage, at mange søger mod mere lokale oplevelser i stedet for turistede områder. Både pga. fare for smitte selvfølgelig, men også fordi, vi har lært at se værdien i de små, lokale samfund.

Kvalitet over kvantitet

Det seneste år har om noget lært os, at vi skal værdsætte, hvad vi allerede har. Vi har under nedlukningen haft mulighed til at gennemtænke og vurdere, hvad vi virkelig ønsker at opleve - og hvordan vi eventuelt ønsker at udvikle os på en rejse. Det er derfor ikke usandsynligt, at vi begynder at vælge kvalitet over kvantitet, når vi skal booke vores næste rejse. Du kan læse mere, om rejsebranchen og COVID-19 her.

Følg
Jyllands-Posten