<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Direkte

Har du brug for støtte til at komme op ad trappen?

Der kan være mange grunde til, at du pludselig synes trappen er blevet en forhindring i hverdagen. En trappe skal selvfølgelig ikke være grunden til, at du ikke kan komme op og ned i dit hus. Det er helt forståeligt når ældre eller folk med gangbesvær, sygdomme eller andre problemer, gerne vil blive i deres hus, selvom at trappen er blevet en fjende. Med en trappelift kan du få livsglæden igen, og den skal du bestemt ikke gå på kompromis med. Du behøves ikke flytte eller kun opholde dig i stueetagen, hvis du anskaffer dig en trappelift. Det kan derfor være en god idé, at undersøge dine muligheder nærmere.

Hvorfor vælge en trappelift?

Grunden til at en trappelift er et unikt tilbehør skyldes, at den kan gøre din hverdag meget mere overskuelig. En trappelift kan tilpasses de fleste hjem, så selvom din trappe ikke går lige op, har du mulighed for at få en trappelift installeret. Det kan være en god idé at søge råd hos en trappelift-konsulent, der kan give dig vejledning, så du får en trappelift til dine behov. Der findes nemlig forskellige typer og prisklasser på markedet, så du skal gøre op med dig selv, hvilken slags komfort og stil du ønsker. Med en trappelift kan du spare en masse energi, som normalt ville bruge på at skulle op og ned af trapperne. En dag kan det også være, at du ikke selv er istand til at gå op på første sal længere. En trappelift bliver monteret på trappen, så du kan sætte dig i en stol og blive kørt op og ned. Du bliver derfor fri for at tænke over, om du orker eller overhovedet kan bevæge dig frem og tilbage. De fleste trappelifte kører på batteri, så du skal ikke være bange for, at den pludselig går ud, hvis den i ny og næ bliver opladt. Derudover er en trappelift nærmest lydløs, så den ikke kommer til at genere dig eller dem du bor med.

Andre hjælpemidler

Inden du beslutter dig for at anskaffe en trappelift, kan du med god grund undersøge andre alternativer. Det er en god måde hvorpå, du kan afgøre, om en trappelift er det rigtige for dig. Et andet hjælpemiddel kan være en stok, som du kan støtte dig ved. En stok fås i mange forskellige varianter og designs, alt efter hvad dine behov er. Hvis det er balancen som kan være et problem, findes der stokke designet til at hjælpe dig. En stok kan reducere den belastning du normalt mærker i benene, når du går uden støtte. Hvis du finder ud af, at en stok ikke er et godt nok hjælpemiddel, bør du undersøge muligheden for en trappelift nærmere, så du ikke mister energien fuldstændig.

Følg
Jyllands-Posten