<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Direkte

At bestige Kilimanjaro er en unik oplevelse

Bjergbestigning er noget helt specielt. Følelsen af at nå til tops efter hårdt arbejde og lang tids forberedelse, kan ikke sammenlignes med meget andet. Og at gøre det på Afrikas højeste bjerg, Kilimanjaro, er en unik og meget smuk oplevelse, som du vil kunne huske resten af livet.

Verdens højeste fritstående bjerg

Mount Kilimanjaro ligger i Tanzania ved den afrikanske østkyst tæt ved grænsen til Kenya, og er med sine 5.895 meter Afrikas højeste bjerg. Selve bjergmassivet omfatter tre vulkantoppe, Kibo, Mwenzi og Shira, hvilket giver det meget karakteristiske udseende. Kilimajaro er oprindeligt en vulkan, men har ikke haft et reelt udbrud i omkring 10.000 år. Så det sker heller ikke i vores levetid.

Det er let at får øje på Kilimanjaro. Det er nemlig verdens højeste fritstående bjerg. Altså bjerget er ikke en del af en bjergkæde, og kan ses langvejs fra.

Bestigning af Kilimanjaro

Første gang Kilimanjaro blev besteget af mennesker var den 6. oktober 1889, hvor en delegation på tre personer nåede toppen. Siden har mange tusinde taget på Kilimanjaro rejser, og besteget bjerget i Tanzania. Der er ikke tale om en teknisk vanskelig bestigning, men nærmere et trek. Alle raske mennesker i god form kan udføre en bestigning af Kilimanjaro. Men der er fare for højdesyge, og så er det naturligvis fysisk hårdt at nå til tops. Bestigning af Kilimanjaro kan normalt gøres på mellem syv og ni dage, hvis forberedelserne er gjort hjemmefra.

Forberedelse til bjergbestigning

Ønsker du at bestige Kilimanjaro skal du naturligvis sørge for at forberede dig på alle tænkelige parameter. Først og fremmeste skal du være i god fysisk form og sikre dig, at du ikke har sygdomme, der kan blive et problem på bjerget. Inden afgangen til Tanzania skal du naturligvis træne din fysiske udholdenhed. Du skal både træne dine muskler og din udholdenhed. Du skal træne dit hjerter og dine lunger med løbe- cykelturer. Og det er specielt vigtigt at træne din core-muskulaturer, så du kan bære din rygsæk over de mange højdemeter. Desuden skal du sørge for at træne dine knæ og fodled.

Rejsen dertil

Ferie med Formål tilbyder forskellige pakkerejser til Tanzania og opstigning af det berømte bjerg. Rejsen er inklusiv telt til opstigningen, forplejning samt betaling for indgang til nationalparken som bjerget ligger i. Hos Ferie med Formål finder du flere forskellige rejseformer til Kilimanjaro. Du kan bl.a. kombinere trekket med afslapning på Zanzibar samt en safarirejse hvor du bl.a. får mulighed for at opleve The Big Five.

Selve bestigningen

Der er flere ruter til toppen af Kilimanjaro. Mange anbefaler Lemosho-ruten, der er ekstrem smuk med meget uberørt natur, og hvor trafikken fra andre bjergbestigere er begrænset. En anden mulighed er Rongai-ruten, hvor man blandt andet kommer forbi Tanzanias næsthøjeste punkt, Mawenzi, men også kan nyde den imponerende regnskov. Machama-ruten op ad bjerget er for dem, der ønsker mere fysisk udfordring. Normalt vandrer man op til syv timer per dag med rygsæk på skulderne ved en bestigning af Kilimanjaro. Du skal ikke snyde dig selv for denne oplevelse. Mount Kilimanjaro er et af de smukkeste steder i verden.

Følg
Jyllands-Posten