<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Direkte

Find det billigste og bedste bredbånd på din adresse

Fordi vi efterhånden ikke kan komme udenom en hverdag hvor internettet bliver brugt, så er det også blevet mere relevant end nogensinde at kende til hvordan man finder vejen frem til det billigste og bedste bredbånd.

Kend til dine behov for internet

For at finde frem til hvad der er det billigste og det bedste bredbånd for dig, er der nogle forskellige overvejelser du bør gøre dig først. Disse overvejelser handler bl.a. om hvordan dine internetbehov er, hvilken pris du vil være okay med at give og hvad der overhovedet er muligt at få, for det er nemlig ikke alle der kan få det hele.

Hvilke behov har du så? Det er langt fra alle, der faktisk ved hvad de har behov for, for det er de færreste der har en idé om hvor meget f.eks. 20Mbit dækker over. Det du kan starte med at gøre er, at du kan tjekke ved din nuværende udbyder om hvor meget du på nuværende tidspunkt bruger.

I nogle tilfælde vil du opleve at du selv har en opfattelse af, at dit internet er virkelig dårligt, men når du så tjekker op på hvad du reel bruger hver måned, så har du ikke tilnærmelsesvis opbrugt din kvote. Det kan skabe en del forvirring, men det handler mest af alt om at man får skabt en forståelse for din internettype kontra dine behov.

Få den rette download og upload

Hvis du f.eks. har en husstand, hvor der sidder 2 gamere, 1 der streamer serier og du samtidig har et behov for at arbejde med større filer, så kan du muligvis mærke at det kan gå langsomt på trods af at du ikke bruger dine data. Her handler det nemlig om hastighed og ikke mængden.

Når man vil sammenligne hastigheder, så ser man på de 2 tal der står side om side adskilt af en skråstreg. Det kunne f.eks. hedde 100/30 MBT/S. Her er de 100 MBT/S hvor hurtigt du downloader, mens de 30MBIT/S er hvor hurtigt du uploader. Det afhænger meget af hvad du bruger internettet til, hvorvidt disse tal passer for dig.

Især personer der er passioneret omkring fotografering og videoredigering, vil opleve problemer med især de 30MBIT/S i upload.

Få den perfekte type internet

I nogle tilfælde har du i din gode tro lavet en aftale omkring noget internetforbindelse, hvor du mener at hastigheden passer godt på papiret, men hvor du oplever at du ikke får den hastighed som du faktisk betaler for. Det kan der være flere årsager til.

Har du f.eks. internet over Wi-Fi, så kan dette signal let forstyrres af andre ting. Du kan lave en test af din internethastighed online, for at finde ud af om du faktisk får mindre end hvad du betaler for. Viser det sig at det ikke stemmer overens og du har Wi-Fi, så kan du gøre det at du tester forbindelsen ud fra at din router placeres forskellige steder i huset.

I nogle tilfælde, kan den almindelige router ikke klare jobbet selv, men det er der heldigvis råd for. Du kan ved hjælp af en Wi-Fi extender optimere din forbindelse, således at du har den perfekte forbindelse i hele huset.

Hvis du har store krav til din internethastighed download såvel som upload, så vil fibernet være den bedste løsning for dig. Det er dog langt fra alle husstande der har muligheden for at bruge fibernet og det afhænger helt af din adresse. Du kan hurtigt tjekke online, om din adresse har mulighed for fibernet.

Når din husstand ikke kan få fibernet

I nogle tilfælde kan du også få rigtig fin internetforbindelse ved at få internet koblet på telefonstikket. Muligheden for at få internet gennem telefonstikket hører stort set alle hjem til, men muligheden for at få den bedste forbindelse herigennem kan variere meget.

Det kommer nemlig meget an på, hvor henne du bor i forhold til den nærmeste central, hvor signalet bliver sendt ud fra. Bor du langt væk fra en central, vil denne løsning ikke være optimal selv for den der lever helt alene og stort set kun bruger internettet i hjemmet til at tjekke et par mails dagligt. Bor du til gengæld helt op af en central, kan det faktisk være perfekt og endda en billigere løsning end hvis du valgte kabel TV.

Sammenlign de forskellige priser let og hurtigt online

Hvis der skal findes vej til den billigste løsning, så kan det være ret simpelt herfra. Hvis bare du ved hvad det er du har behov for og hvad der kan lade sig gøre for din husstand, så er det stort set bare at sammenligne priserne fra de forskellige udbydere.

Det smarte ved at bruge et sammenligningsværktøj online som f.eks. internetpriser.dk er, at du hurtigt får et overblik over priserne på trods af, at der kan være flere betalinger end bare den månedlige pris man skal betale for sit abonnement.

Der er i nogle tilfælde 0 kroner i oprettelsesgebyr, mens der ved andre er måske 99 kroner. At der er nogle der kræver et oprettelsesgebyr, handler oftest om at der er omkostninger i forbindelse med at sende en router til dig, som ellers ikke koster dig noget. Du kan derfor få mest ud af at sammenligne din pris for 6 måneder, for at få det bedste overblik.

Følg
Jyllands-Posten