<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Direkte

Hold styr på vægten med en kalorieberegner

Fokus på at holde indtagelse af kalorier nede bliver en mere og mere udbredt ting. Man hører overalt folk tale kalorier at undgå at få for mange af dem, og hvordan de kan forbrænde dem. Der findes en række forskellige værktøjer til at styre dit liv med kalorier. En af dem er en såkaldt kalorieberegner.

Hvad er kalorier

De fleste ved, at kalorier kommer fra vores mad, og rigtig mange gør alt for at undgå at få for mange af dem i deres dagligdag. Men det er vel de færreste, der præcist ved, hvad kalorier egentlig er. Kalorier er et mål for den energi, som kroppen skal bruge for at udføre sin daglige funktioner. Det er kalorier, der gør, at vi kan bevæge os, trække vejret, tænke og i det hele taget bare eksistere. Din krop har et konstant forbrug af energi, men ellers stiger og falder behovet for kalorier afhængig af dine aktiviteter. Kalorier findes i fødevarer, og antal i det enkelte produkt skal stå anført på varen eller indpakningen. Dermed kan du også ret let få overblikket over dit forbrug.

Find den rette balance i dit kalorieindtag

Ingen mennesker er ens. Og ingen mennesker har den sammen kalorieforbrænding. Det er forskelligt fra person til person, hvor mange kalorier, der skal indtages om dagen. Forbrændingen er ganske enkel forskellig. Gennemsnitligt er man dog kommet frem til, at kvinder forbrænder omkring 1800 kalorier om dagen og mænd omkring 2200 kalorier på de 24 timer. Det er dog vigtigt, at du beregner dig frem til dit personlige kaloriebehov. Det kan Anne Christensen fra arono.dk hjælpe dig med.

Beregn dit kaloriebehov

På arono.dk har de nemlig udviklet en kalorieberegner, der kan give dig svar på, hvad din daglige forbrænding af kalorier er, og dermed også hvor meget du skal indtage. Du skal i beregneren indtaste basale informationer som køn, alder, højde, vægt og så selvfølgelig dit aktivitetsniveau. Der er tale om en kalorieberegner, der er let at gå til og benytte.

Tab dig

Beregn kalorier på arono.dk og få nogle gode forudsætninger for at tabe dig. Kalorieberegneren hjælper dig til at komme i underskud med kalorier, hvilket er forudsætningen for at tabe sig. Det er forholdsvis let at lave en tidsplan, hvis du er bevidst om, hvor meget du gerne vil tabe dig. Vægttab kommer når du er i kalorieunderskud i en længere periode, så kroppen i stedet tærer på dine fedtdepoter. Et kilo fedt svarer i gennemsnit til et sted mellem 7000 og 7500 kalorier. Du skal altså være i underskud på 1000 kalorier hver dag for at tabe et kilo fedt på en uge.

Brug en kostplan

Når du har overblik over dit kalorieforbrug, skal du lægge en plan for din kost for at styre dit kalorieindtag. Mange trives med en kostplan af forskellige grunde. Det giver en mere overskuelig hverdag og en struktur, der også gør indkøb og madlavning lettere. Men mest af alt giver det altså også styr på dit kalorieindtag og dermed kan du lettere tabe dig.

Følg
Jyllands-Posten