<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her
Direkte

Boligmarkedet eksploderede, da ingen så det komme: Vi har mere travlt end nogensinde

Da coronakrisen brød ud, forudså eksperter, at det ville betyde et stort fald i efterspørgslen på boliger og et fald i antallet af solgte huse og interessen på boligmarkedet generelt. Det viste sig dog at gå helt anderledes, og boligmarkedet eksploderede under både første og anden nedlukning af landet.

Husene på markedet bliver fortsat solgt i rekordfart, og udbuddet er fortsat meget mindre end efterspørgslen. Danskerne køber huse i et væk, og det betyder også, at der bliver renoveret og istandsat som sjældent før. Alle de nye boligejere skal modernisere, optimere og sætte deres eget præg på det hus, de netop har købt.

Det betyder også, at man i diverse håndværksfag kan melde om særdeles travle dage, og efterspørgslen på håndværkere, entrepriser og fagfolk har sjældent været så stor, som den er netop nu.

Vi har fået tiden og lysten til at prioritere vores hjem

I dag træffer danskerne valg om nye køkkener, skydedøre og foldedøre, farver på væggene og valg af badeværelsesfliser som aldrig før. Det er generelt alle boligtyper, der bliver solgt netop nu og også i mange dele af landet. De helt dyre luksusboliger sælges også, og også det købedygtige segment har fået lysten til en ny bolig.

Da første nedlukning ramte Danmark, var det i mange hjem og familier et stort wakeup-call. Den travle hverdag, som mange levede før, blev for en længere periode sat på pause, og i mange familier betød det, at man fik tiden, roen og lysten til at se på det liv, man levede.

For nogle betød tænkepausen, at man besluttede sig for at arbejde mindre og være mere sammen med sin familie, nogle valgte at skifte karrierevej, mens andre valgte at flytte tilbage til der, hvor de oprindeligt kommer fra, så de kunne være tættere på familie og andre nære relationer.

Mange brugte også den ekstra tid i eget hjem på at indse, hvor vigtige de hjemlige rammer egentlig er, og nogle prioriterede derfor at få flere kvadratmeter, mere natur og luft omkring deres bolig eller blot at istandsætte og modernisere. De mange timer i eget hjem fik nemlig folk til at indse, at basen er helt essentiel, hvor mange andre ting i livet måske er mindre essentielle.

Vi vil have funktionelle løsninger som skydedøre og foldedøre på mål til udendørs og indendørs brug

Vi har fået øjnene op for, at vores hjem skal kunne flere ting, og i mange hjem vil man have skydedøre og foldedøre, der kan skabe rum i rummene. I de luksuriøse villaer bliver der indsat skydedøre og foldedøre på mål til både udendørs og indendørs brug.

Man ønsker nemlig at gøre boligen mere funktionel, så de lyse og åbne rum bevares, men så hjemmet kan tjene til alle de formål, vi gerne vil bruge det til anno 2021. For det købedygtige segment handler det ikke om pris, men om æstetik, funktionalitet og design.

I de store, dyre boliger vælger man også løsninger med terrasse-skydedøre og terrasse-foldedøre, så man kan lade udeliv og indeliv blive ét. Mange har nemlig fået øjnene op for, at naturens indvirkning på os er helt fantastisk, og mange vil derfor gerne invitere naturen indenfor.

Håndværksfagene melder om særdeles travle dage, og nogle steder må man afvise kunder, fordi man ikke kan følge med den store efterspørgsel der er på nuværende tidspunkt. I nogle dele af landet må man derfor stå på ventelister, når man ringer efter fagprofessionelle og vil have hjælp til de store byggeprojekter og renoveringsprojekter.

Følg
Jyllands-Posten